24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportDobre, pus la zid pentru morţii de pe liste: "Cine v-a spus...

Dobre, pus la zid pentru morţii de pe liste: “Cine v-a spus că mai suntem 18 milioane în ţară?”

Mai multe voci din PNL i-au cerut, vineri, ministrului delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, să-şi prezinte demisia, în cadrul unei întâlniri informale la sediul central din Aviatorilor, potrivit unui material publicat, luni, de Gândul.

Citeşte şi: STENOGRAME PNL. Ce planuri au liberalii pentru schimbarea lui Daniel Morar şi Codruţei Kovesi. Vezi şi discuţiile despre actualizarea listelor electorale

Preşedintele interimar Crin Antonescu a participat vineri la o videoconferinţă cu preşedinţii filialelor PNL în care i-a anunţat că mandatul lui Daniel Chiţoiu în fruntea partidului se prelungeşte până ce Curtea Constituţională dă un verdict în privinţa referendumului.

Prezenţa sa la şedinţa PNL a survenit după ce judecătorii Curţii Constituţionale au amânat un verdict în cazul referendumului, iar mandatul său de preşedinte interimar al României s-a prelungit.

După videoconferinţă, mai mulţi lideri ai PNL i-au cerut socoteală ministrului delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, pentru modul în care a fost stabilit cvorumul pentru referendumul.

“De unde a apărut numărul de 18 milioane? Cine v-a spus că mai suntem 18 milioane în ţară?”, a fost luat la întrebări ministrul Dobre de colegii din PNL. Ei i-au reproşat că din cauza datelor prezentate de Ministerul de Interne nu s-a realizat condiţia de prezenţă la referendumul din 29 iulie.

“De ce nu s-a făcut actualizarea listelor înainte de referendum? De ce au fost lăsaţi persoanele decedate pe liste?”, a fost un alt reproş adresat lui Dobre.

“Dobre a fost tăvălit de mai mulţi din conducerea partidului. Erau nervii întinşi după ce s-a ajuns la situaţia aceasta şi abia acum se face reactualizarea listelor electorale”, a declarat un vicepreşedinte PNL.

Potrivit mai multor surse din PNL, lui Victor Paul Dobre i s-a sugerat să-şi dea demisia din fruntea ministerului. Dacă nu, va fi înlocuit luni, la şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PNL.

“Mi-am dat demisia din motive personale, nu vreau să comentez altceva. Mai multe declaraţii o să fac când o să mă întorc în ţară”, a declarat Victor Paul Dobre.

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei a început tratamentul împotriva țânțarilor și căpușelor

Primarul general, Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei a început tratamentul împotriva țânțarilor și căpușelor. Anunțul primarului general pe acest subiect a fost făcut în...

Elena Lasconi își anunță candidatura la șefia USR

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, și-a anunțat candidatura la șefia USR, după ce în prealabil a spus că vrea să se asigure că...

VIDEO. Denis Alibec, gata pentru România – Ucraina: “Nu cred că ne este teamă de cineva”

Încă puțin până când România va juca primul meci la EURO 2024. Naționala lui Edi Iordănescu va întâlni Ucraina, luni, de la ora 16:00. Cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă