18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportDemiterea Guvernului în prima parte a lui 2011 depinde de obiectivele lui...

Demiterea Guvernului în prima parte a lui 2011 depinde de obiectivele lui Traian Băsescu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, la Realitatea TV, că demiterea Guvernului Boc în prima parte a anului 2011 depinde de “obiectivele lui Traian Băsescu”, informează Agerpres.
“Depinde ce obiective are Traian Băsescu: dacă el vrea ca noi să dăm jos Guvernul sau dacă vrea să dea el jos Guvernul. El caută în permanenţă ţapi ispăşitori – ultimii 20 de ani, clasa politică, Parlamentul, partidele în general”, a spus Năstase, întrebat dacă opoziţia va reuşi să dea jos Guvernul Boc şi să pună un nou Executiv în 2011.
Întrebat de ce ar avea interesul Traian Băsescu ca opoziţia să dea jos Guvernul Boc, Năstase a răspuns: “S-ar putea să aibă o problemă cu PDL şi, practic, să nu dorească să afecteze relaţia lui cu partidul”.
Potrivit lui Adrian Năstase, Traian Băsescu este conştient de faptul că actualul Executiv “şi-a epuizat substanţa, gradul de încredere şi credibilitatea” şi că, în aceste condiţii, preferă să treacă o moţiune a opoziţiei, în luna martie eventual.
Liderul CN al PSD a mai spus că, din punctul său de vedere, priorităţile pentru 2011 ar fi suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi dărâmarea Guvernului Boc, urmate de măsuri de creare de noi locuri de muncă, orientarea spre nişele calitative ale economiei – investiţii publice în infrastructură şi agricultură, dar şi măsuri privind cercetarea, inovarea şi parcuri industriale.
Năstase a precizat că, dacă social-democraţii ar veni la guvernare, ar recurge la indexarea veniturilor cu rata inflaţiei, dar şi la îngheţarea sau chiar scăderea preţului la gazul metan pentru populaţie.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă