20.4 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că încercarea de a impune o viziune uniformă favorizează frustrarea și violența, scrie Reuters.

Adresându-se unei adunări pentru pace într-un amfiteatru roman din orașul Verona, în nordul Italiei, Papa a spus că oamenii trebuie să învețe cum să gestioneze conflictele înainte ca acestea să scape de sub control, dar și să recunoască faptul că a avea opinii diferite este sănătos.

„O societate fără conflicte este o societate moartă. O societate care ascunde conflictele este o societate sinucigașă. O societate care înfruntă conflictele este o societate a viitorului”, a declarat Papa în fața celor aproximativ 12.500 de persoane adunate în arena antică.

„Defectul dictaturilor este să nu admită pluralitatea”, a adăugat el.

Aceasta a fost a doua călătorie de o zi a Papei Francisc în nordul Italiei în trei săptămâni, după vizita sa la Veneția de luna trecută, testându-i rezistența după afecțiunile repetate din ultimul an care l-au forțat uneori să își reducă aparițiile publice.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Candidat unic sau fiecare cu turta lui?

Românii se întreabă cine va fi noul președinte. Din lecția istoriei, știm că alesul trebuie să aibă firmanul plătit la zi. Dar dacă Înalta Poartă...

Alertă cu bombă la bordul unui avion de pe Otopeni

O alertă cu bombă a fost raportată pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni, la bordul avionului Airbus 321 al companiei Fly One Armenia, care...

Judecătorii desființează a doua oară rechizitoriul din Dosarul Revoluției

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis că rechizitoriul din dosarul "Revoluţiei", în care este acuzat fostul preşedinte Ion Iliescu, conţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă