27.8 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăPoliticăAlexandru Rafila e convins: "Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor"

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că în România se va observa o îmbunătățire semnificativă a calității asistenței medicale, în special prin realizarea celor trei spitale regionale.

“E unul dintre cele mai importante proiecte pe care le desfăşoară România în domeniul asistenţei medicale, e vorba despre cele trei spitale regionale de urgenţă. Lucrările au început la toate cele trei spitale şi aici, la Cluj, va fi o inaugurare simbolică, pentru că deja constructorul lucrează de o lună şi aproape 10% din lucrările pe care trebuie să le realizeze sunt finalizate. E o situaţie mai complicată, aici la Cluj trebuie făcuţi nişte pereţi de sprijin în acest teren, care va fi excavat, trebuie pregătit în mod special, dar sunt convins că şi din punct de vedere al timpului necesar constructorii se vor încadra, iar noi o să facem tot ceea ce este posibil, încât activitatea de construcţie propriu-zisă a edificiului să nu aibă nici un fel de întârziere”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a susţinut că, acum, în România, se construiesc spitale “nu numai cu foarte multă viteză, ci şi de foarte bună calitate”, datorită banilor prin PNRR, dar şi pentru că “sunt foarte mulţi primari, preşedinţi de consilii judeţene care au vocaţia construcţiei”, potrivit Agerpres.

“Avem 20 de spitale prin PNRR care se află în construcţie sau la care construcţia va începe într-o perioadă imediată, dar mai avem încă ceva (…), sunt foarte mulţi primari, preşedinţi de consilii judeţene care au vocaţia construcţiei, care au un interes legitim pentru a proteja sănătatea concetăţenilor lor, a comunităţilor pe care le coordonează, şi foarte multe spitale din municipii în momentul de faţă sunt fie în procedură de construcţie, fie sunt deja finalizate. Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi vizibil şi trebuie să recunoaştem acest lucru, să mulţumim tuturor, n-aş vrea să dăm o tentă politică excesivă nici acestei manifestări, nici a altor lucruri care se întâmplă în domeniul sănătăţii, până la urmă construim pentru comunităţi şi pentru concetăţenii noştri, o facem cu responsabilitate”, a adăugat Rafila.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă