21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăCulturăScenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade sau muzică populară, potrivit jurnalul.ro.

Primăria Capitalei se alătură evenimentului „Noaptea Muzeelor 2024”, pentru al patrulea an consecutiv, cu un program ce cuprinde tururi ghidate ale clădirii, expoziții, muzică live și proiecții de film. Toate acestea vor avea loc atât în incinta palatului, cât și în curtea interioară a actualului sediu din bulevardul Regina Elisabeta nr 47.

Astfel, sâmbătă bucureștenii și turiștii sunt așteptați între orele 18:00 – 24:00, la „Primăria deschisă”, desfășurată în cadrul ediției aniversare „Noaptea Muzeelor” #20, pentru a descoperi frumusețea palatului care găzduiește Primăria Capitalei, dar și pentru a afla povești despre orașul trecut și prezent. Vizitatorii vor putea admira o selecție restrânsă de lucrări semnate de artistul Salvador Dalí, în cadrul microexpoziției „Universul lui Salvador Dalí”, vor fi purtați în lumea sportului prin intermediul expoziției dedicate unuia dintre cei mai titrați sportivi ai lumii, Ivan Patzaichin, vor putea viziona filme istorice din arhiva Muzeului Municipiului București, vor lua parte la activități interactive și se vor bucura de ritmurile muzicii autentice interpretate de artista Corina Sîrghi și trupa sa.

Ca un preambul al deschiderii publice a Muzeului Ivan Patzaichin, programată pentru 24 mai 2024, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în parteneriat cu Nod Makerspace și ARCUB va prezenta, în premieră, la sediul Primariei Capitalei, instalația de artă contemporană „Patrimoniul lui Ivan Patzaichin”, macheta muzeului și filmul documentar despre proiectul participativ Dâmbovița Delivery al cărui rezultat a constat în realizarea unei sculpturi dedicate marelui sportiv.

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.

La eveniment şi-au anunţat participarea muzee, case memoriale, galerii, dar şi multe alte tipuri de instituţii culturale, spaţii şi studiouri creative, teatre, opere, filarmonici, monumente istorice, hub-uri pentru inovaţie artistică, sau festivaluri ale artelor, care vor prezenta sute de expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecţii, instalaţii urbane, spectacole, ateliere, animaţii stradale şi interioare, concerte sau tururi interactive.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă