18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSportDe ce şi-a dat Voiculescu DEMISIA din Senat: Ca să fie judecat...

De ce şi-a dat Voiculescu DEMISIA din Senat: Ca să fie judecat ca orice cetăţean şi din RESPECT pentru judecători

Preşedintele fondator al Partidului Conservator Dan Voiculescu a declarat luni seară că a demisionat din Parlament şi a renunţat la imunitate având trei motive solide, primul dintre ele fiind că vrea să fie judecat ca un cetăţean obişnuit.

“Decizia am luat-o consultându-mi familia şi am luat-o din 3 motive. Un prim motiv ar fi că mi-am dorit să fiu judecat de Justiţie aşa cum e judecat orice cetăţean al României. Practic am vrut să transmit un semnal, poate legiuitorul se gândeşte să judece pe toţi românii în acelaşi fel”, a declarat Dan Voiculescu la Antena 3.

Citeşte şi Dan Voiculescu a DEMISIONAT din Senat. Ce se ASCUNDE în spatele deciziei.

Un alt motiv invocat de Voiculescu în cazul demisiei din Senat este faptul că îşi doreşte să nu mai ocupe nicio funcţie publică până Justiţia nu-şi va face datoria, potrivit B1 Tv.

“Al doilea motiv ar fi legat de faptul că m-am hotărât să nu mai accept nici un fel de demnitate publică, până când Justiţia nu îşi face datoria. Au fost prea multe, din păcate multe prea multe presiuni din partea puterii politice şi a presei arondate lui Traian Băsescu, ca să pot să mă gândesc la o demnitate publică până când acest dosar nu e clarificat definitiv în justiţia din România”, a adăugat acesta.

În final, Dan Voiculescu spune că a demisionat din respect pentru judecătorii români, spunând că demisionează pentru a nu împiedica justiţia.

Citeşte şi REVISTA PRESEI: Felix îşi continuă JOCUL cu justiţia

“Şi nu în ultimul rând am avut, dacă vrei, un soi de respect pentru judecătorii din România. Judecătorii din România sunt toţi judecătorii. Dacă ei sunt la Tribunal, la Curtea de Apel, la Înalta Curte, faptul că ei sunt judecători, că ei judecă, că ei sunt practic Dumnezeu pe pământ, ei sunt cei care hotărăsc dacă cineva e vinovat sau nu e vinovat, nu cred că merită această categorie numită judecători să fie tratată diferenţiat sau să fie tratată aşa cum am observat că se încearcă inclusiv prin presiunea pe care procurorii o au inclusiv asupra judecătorilor”, a adăugat profesorul.

Cu privire la dosarul în care este implicat, Dan Voiculescu a declarat că nu vrea să implice judecarea acestuia în spaţiul public din respect pentru justiţie.

“Dosarul de care vorbim noi are opinie juridică a 22 de avocaţi din România şi din străinătate. Toate cele 22 de rezultate ale expertizei spun acelaşi lucru. Nu vreau să spun, nu vreau să discut, nu vreau să implic în spaţiul public judecarea dosarului meu, dintr-un singur motiv: respectul pentru Justiţie”, a declarat Voiculescu la Antena 3.

Cele mai citite

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...

Tribunalul București suspendă executarea sentinței din dosarul Dan Voiculescu-Institutul de Cercetări Alimentare

Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării sentinţei prin care instanţa a decis recuperarea prejudiciului în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă