27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSocialJustițieTribunalul București suspendă executarea sentinței din dosarul Dan Voiculescu-Institutul de Cercetări Alimentare

Tribunalul București suspendă executarea sentinței din dosarul Dan Voiculescu-Institutul de Cercetări Alimentare

Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării sentinţei prin care instanţa a decis recuperarea prejudiciului în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 de ani de închisoare pentru corupţie pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, conform agerpres.ro.

“În temeiul dispoziţiilor art. 460 alin.1 C. proc. pen. dispune suspendarea executării sentinţei penale nr. 701/26.09.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr.888/08.08.2014 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II Penală, în dosarul nr.25497/3/2012”, se arată în decizia Tribunalului Bucureştiului din 24 mai.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare, fiind stabilit un prejudiciu de aproximativ 60 de milioane de euro.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat Gala Micilor Olimpici – cel mai mare eveniment din țară, dedicat preșcolarilor talentați, participanți și finaliști ai campaniei naționale „Olimpiadele Preșcolarilor”. Evenimentul a avut loc joi, 23 mai, la Palatul Național al Copiilor din București, adunând sute de copii din toate colțurile țării cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.

Evenimentul-cadou, desfășurat în proximitatea Zilei Internaționale a Copilului, a marcat finalul programului Olimpiadele Preșcolarilor, la care au participat în acest an un număr record de copii: peste 20.000 de copii. În cadrul Galei Micilor Olimpici au fost premiate primele eforturi academice ale celor mai mici dintre învățăcei într-un cadru festiv și inspirațional. Invitații la eveniment au fost întâmpinați de celebre personaje Disney, au avut ocazia să participe la târgul de carte pentru copii și să imortalizeze momentele în fotografii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA se pregătesc pentru un val de căldură sufocant

Vaste regiuni din centrul şi estul Statelor Unite se pregătesc pentru un val de căldură sufocant săptămâna viitoare, cu temperaturi ce ar urma să...

Victor Ponta despre candidatura lui Ciolacu la președinție: Vor să-i rupă gâtul!

Victor Ponta, fost președinte al PSD și actual consilier al șefului PSD, îl avertizează pe Marcel Ciolacu că liderii PSD care îi cer să...

S-au împlinit 135 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

Cu prilejul comemorării a 135 de ani de la trecerea sa în neființă, poetul Mihai Eminescu a fost omagiat la mormântul său din Cimitirul...
Ultima oră
Pe aceeași temă