24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportDaniel Constantin, despre dezertarea lui Piedone: Un oportunist aşteaptă până în momentul...

Daniel Constantin, despre dezertarea lui Piedone: Un oportunist aşteaptă până în momentul alegerilor pentru a nu-şi pierde funcţia

Dezertarea lui Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, din partidul lui Dan Voiculescu îi năuceşte pe conservatori.

Daniel Constantin, preşedintele PC, anunţă printr-un comunicat de presă că nu mai înţelege nimic din atitudinea celui care astăzi a anunţat că în 2012 părăseşte PC şi candidează la un nou mandat din partea UNPR.

“Domnul Piedone devine ridicol. Când îmi dă telefon că el vrea neapărat la primăria capitalei, când anunţă public că nu pleacă de la sectorul 4. Când demisionează, când revocă demisia, când revocă revocarea. Azi ne anunţă că pleacă sigur la UNPR, dar mai stă în PC până în 2012. A devenit <>”, spune Daniel Constantin.

Conservatorul susţine că primarul Sectorului 4 poate intra “în categoria celor şantajabili de către actuala putere”, adăugând că doar în acest fel UNPR, “partid al trădătorilor şi traseiştilor” a racolat noi membri.

Mai mult, Daniel Constantin îl numeşte pe Piedone “oportunist” deoarece a ales să plece din PC abia în 2012, şi nu acum, căci şi-ar pierde mandatul de primar.

“Un om serios dacă are un motiv real să plece, pleacă. Un oportunist aşteaptă până în momentul alegerilor pentru a nu-şi pierde funcţia, salariul şi avantajele şi, în ultima clipă, sare din barcă. Piedone ştie că locuitorii sectorului 4 nu ar accepta niciodată ca primarul lor să devină partenerul celor care au tăiat pensiile şi salariile. Dar, din moment ce l-a cuprins dragul de UNPR, n-are sens să mai aştepte până în 2012. Nu se poate şi în căruţă şi în teleguţă. Nu va fi nici primul, nici ultimul traseist politic“, continuă Constantin.

În acelşi timp, conservatorul îşi îndeamnă colegul de la sectorul 4 sp demisioneze din partidul care l-a făcut primar. “Dacă mai are un dram de onoare, să-şi dea demisia astăzi din PC şi să plece la putere. Altfel se face de râs pe sine şi pe cei pe care îi reprezintă. Cetăţenii sectorului 4 nu merită un primar lipsit de demnitate şi onoare. Asocierea cu Băsescu şi Oprea va fi aspru sancţionată de cetăţeni“, avertizează preşedintele PC.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat, joi, la conferinţa municipală a UNPR Bucureşti, că în 2012 va candida pentru un nou mandat din partea UNPR, susţinând că a ales să nu trădeze alegătorii din Sectorul 4.

Piedone făcuse acelaşi anunţ la începutul lunii octombrie, când i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui PC, Daniel Constantin, prin care îşi anunţa demisia din toate funcţiile deţinute în partid, cea de prim-vicepreşedinte şi preşedinte al organizaţiei Bucureşti. În acelaşi timp, Piedone solicita organizarea de urgenţă a unui Congres extraordinar la care el să candideze pentru a prelua conducerea partidului.

Câteva zile mai târziu, primarul de la Sectorul 4 era convins să renunţe la demisie chiar de fondatorul PC, Dan Voiculescu.

Apoi, la sfârşitul lunii octombrie, Piedone i-a scris din nou preşedintelui PC, anunţându-şi din nou demisia, de această irevocabilă, deoarece nu a făcut niciun demers pentru organizarea unui Congres Extraordinar. Piedone îi spunea atunci lui Constantin că se pare decizia privind organizarea congresului se dovedeşte a fi peste capul preşedintelui PC.

 

Cele mai citite

93.000 de companii au beneficiat de finanţare prin intermediul programului IMM Invest

Un număr de 93.000 de companii au beneficiat, până în prezent, de finanţare prin intermediul programului IMM Invest, începând cu 1 iunie 2020, a...

Daniel Niculae se desparte de Rapid. “Contractul lui nu va mai fi prelungit”

Contractul lui Daniel Niculae la Rapid nu va fi prelungit, anunță Victor Angelescu, acționar minoritar al clubului din Giulești. "Daniel Niculae este preşedintele clubului până...

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...
Ultima oră
Pe aceeași temă