24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportCât costă deplasarea la Washington a DOAR TREI deputaţi

Cât costă deplasarea la Washington a DOAR TREI deputaţi

Cea mai scumpă deplasare a fost, de departe, cea la Washington, efectuată  de trei deputaţi: Sever Voinescu (PDL), George Scutaru (PNL) şi Gergely Olosz (UDMR). Este vorba de 60.306 lei (circa 14.000 euro) pentru „4,5 zile” de delegaţie, după cum se arată pe site-ul Camerei.

Cei trei au participat la Forumul parlamentar transatlantic, organizat în perioada 5-6 decembrie 2011 de Adunarea parlamentară a NATO, în cooperare cu Universitatea Naţională de Apărare şi Consiliul Atlantic al SUA. Printre temele de dezbatere au figurat, potrivit memorandumului intern aprobat de conducerea Camerei, agenda globală de securitate a SUA, „Primăvara arabă I – Reacţia Administraţiei Obama” şi „Primăvara arabă II – Învăţăminte pentru comunitatea euroatlantică”.

În calitate de preşedinte al Grupului Pro America din Parlamentul României, Voinescu şi-a prelungit şederea în SUA, până pe 11 decembrie, pentru a participa „la o serie de reuniuni la Congresul SUA”.

Pe pagina de internet a Camerei nu a fost publicată încă tradiţionala informare, prin care participanţii la astfel de delegaţii arată şi ce anume au făcut în deplasare (la ce reuniuni au participat, cu cine au avut întrevederi, etc.).

Tot  în contul lunii decembrie apare trecută o altă deplasare pe pământ american, desfăşurată însă la sfârşitul lui noiembrie. Este vorba de audierile parlamentare desfăşurate la sediul ONU din New York pe tema „Întărirea responsabilităţii politice pentru o lume mai paşnică şi prosperă”, la care au participat Carmen Axenie (PDL) şi Kerekes Karoly (UDMR). Tot pentru 4,5 zile de delegaţie, costurile au fost însă considerabil mai mici: 35.590 lei.

Viitorul ştiinţei, văzut din Santiago de Chile

Tot de pe agenda de deplasări a lunii decembrie atrage atenţia participarea Ralucăi Turcan la marcarea bicentenarului Congresului Naţional al Republicii Chile. Timp de şase zile, deputatul PDL a dezbătut, în Santiago, despre „viitorul ştiinţei, tehnologiei, ştiinţelor umaniste şi cetăţeniei”. Participarea a costat Camera Deputaţilor 20.840 lei.

La rândul său, deputatul PNL Horea Uioreanu a dezbătut, în peisajul exotic al staţiunii exclusiviste Nusa Dua din Bali (Indonezia), tema „salvgardării Patrimoniului Cultural Imaterial”. Cele şapte zile de delegaţie au fost însă incomparabil mai ieftine decât cele ale colegei de la PDL: 6.926 lei.

Deputaţii au mai efectuat în luna decembrie, printre altele, cinci deplasări la Bruxelles şi trei la Paris. În total, Camera a cheltuit pentru vizitele externe 230.928 lei (adică, aproximativ 53.000 euro).

Cele mai citite

Spargere ca-n filme în SUA. 20 de hoți au jefuit un magazin de bijuterii într-un minut jumate

Jaf inedit în California, Statele Unite. Imaginile de supraveghere ale unui magazin de bijuterii arată 20 de hoţi care sparg vitrinele şi iau tot...

VIDEO. Edi Iordănescu pregătit pentru partida cu Ucraina: “Echipa noastră va da totul”

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a făcut declarații într-o conferință de presă desfășurată la München, înaintea partidei cu Ucraina, prima...

EURO 2024. Dan Negru reacționează în scandalul momentului: “Suntem de mâna a doua”

Dan Negru, vedeta de la Kanal D, a reacționat la scandalul momentului: faptul că PRO TV, televiziune cu 60 de milioane de euro profit...
Ultima oră
Pe aceeași temă