24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportCamera Deputaţilor a respins cererea de arestare a lui Vlad Cosma. Comisia...

Camera Deputaţilor a respins cererea de arestare a lui Vlad Cosma. Comisia Juridică a Camerei a votat contra

Camera Deputaţilor a respins, luni, cererea Ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu ştie cum va vota grupul parlamentar al PSD la cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Vlad Cosma, spunând că nu ştie dacă va veni la votul din plen, de luni după-amiază.

Victor Ponta s-a prezentat în plenul Camerei, care a început dezbaterea ridicării imunităţii deputatului Vlad Cosma. De asemenea, la plen au venit şi Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Mircea Duşa.

Raportul Comisiei juridice este nefavorabil încuviinţării arestării preventive a lui Vlad Cosma. Votul va fi secret cu bile.

Citeşte şi: Denunţătorii din dosarul Cosma, oameni de afaceri cu firme urmărite penal în dosarul lui Păvăleanu

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi-a declarat speranţa, luni, că o decizie a Parlamentului în cazul cererii de încuviinţarea a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma nu va fi de natură să blocheze o anchetă în curs.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a votat, luni, împotriva încuviinţării arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, acuzat, alături de tatăl său Mircea Cosma, preşedinte al CJ Prahova, de luare de mită, în dosarul de evaziune şi spălare de bani cu un prejudiciu de 35 milioane de euro.

Citeşte şi: DNA a cerut arestarea deputatului PSD Vlad Cosma. Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma si directorul de achiziţii – reţinuţi în dosarul pentru corupţie

Decizia de luni a fost luată cu 7 voturi pentru şi 13 împotrivă şi o abţinere. În acest dosar este arestat preventiv şi fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, iar Răzvan Alexe este inculpat.

În urmă cu câteva zile, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, declara că PSD a votat întotdeauna pentru ridicarea imunităţii şi că partidul nu e un scut împotriva deciziilor Justiţiei. Această promisiune pare să fi fost încălcată, având în vedere că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că deputaţii liberali din Comisia Juridică ar fi votat pentru încuviinţarea arestării.

Citeşte şi: Zgonea, despre cazul Cosma: PSD nu e scut împotriva deciziilor Justiţiei

Cele mai citite

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...
Ultima oră
Pe aceeași temă