22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportBotiş: Susţin asumarea Guvernului pe Legea Dialogului Social, deputaţii PDL sprijină acest...

Botiş: Susţin asumarea Guvernului pe Legea Dialogului Social, deputaţii PDL sprijină acest proiect

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, luni, după întâlnirea cu deputaţii democrat-liberali, că susţine angajarea răspunderii Guvernului pe Legea Dialogului Social şi că deputaţii PDL agreează acest proiect de act normativ, potrivit NewsIn.

“Am prezentat modificările pe care le aduce această Lege a Dialogului Social în ceea ce priveşte sindicatele, patronatele, contractul colectiv şi funcţionarea Consiliului Economic şi Social”, a susţinut Botiş, după întâlnirea cu deputaţii PDL. El a afirmat că acest act normativ “a fost primit bine” de deputaţii democrat-liberali.

Ministrul a mai spus că susţine angajarea răspunderii Guvernului pe această lege. “Eu susţin angajarea răspunderii pentru că legea este extrem de importantă pentru piaţa muncii, noi am modificat Codul Muncii şi cred că el trebuie completat cu acest pas (…), cu această lege a dialogului social”, a completat ministrul Muncii.

El a mai precizat că, de principiu, “reducerea contribuţiei asigurărilor sociale se poate discuta”. Surse politice au precizat luni că liderii Coaliţiei au decis ca CAS-ul pentru firme să fie redus începând cu jumătatea acestui an, de la 44, 5% la 41%, iar de la începutul lui 2012 cota unică ar urma la rându-i să fie redusă, de la 16% la 14%.

Botiş a refuzat să comenteze despre actul normativ privind salariile profesorilor susţinând că a ajuns “mai târziu la şedinţă”.

Cu toate acestea, Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, a declarat că există şi posibilitatea angajării răspunderii Executivului pe legea ce uniformizează salariile dascălilor. “Noi nu am făcut încă o socoteală, cred că soluţia cea mai sigură şi rapidă ar fi angajarea, dar dacă reuşim să parcurgem foarte repede drumul parlamentar, sigur că va putea să existe şi această soluţie. Eu personal cred că singura soluţie viabilă este asumarea”, a completat Toader.

Conducerea PDL şi-a dat acordul, luni, ca Guvernul să treacă Codul Dialogului Social tot prin asumarea răspunderii, la fel ca şi legea privind salariile profesorilor, Codul urmând să conţină patru proiecte de lege care urmează să completeze prevederile noului Cod al Muncii.

Cele mai citite

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă