25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Aderarea României la NATO, cea mai mare reuşită diplomatică şi istorică

Antonescu: Aderarea României la NATO, cea mai mare reuşită diplomatică şi istorică

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că apartenenţa României la NATO este "probabil cea mai mare reuşită diplomatică şi istorică" a ţării noastre şi a mulţumit Armatei, cetăţenilor români, dar şi Regelui Mihai I şi fostului preşedinte Emil Constantinescu, informează Mediafax.

"În numele PNL, vreau să mulţumesc tuturor acelor personalităţi publice, oameni politici, lideri politici, membri ai guvernelor, parlamentari, diplomaţi care au lucrat pentru ca această şansă istorică extraordinară să fie realitate. Nu-i putem, probabil, şi dacă vrem, numi pe toţi, dar voi numi azi doi oameni, pentru că mi se pare că încă şi în această privinţă trebuie să le fie făcută dreptate. Mulţumesc, în numele PNL, Majestăţii Sale Regele Mihai I. Mulţumesc, în numele PNL, domnului preşedinte Emil Constantinescu", a spus Antonescu, în aplauzele celor prezenţi.

Citeşte şi: Borbely: Comunitatea maghiară, un rol important în aderarea României la NATO

El a arătat că aceştia nu sunt singurii care şi-au asumat decizii curajoase. "Nu sunt singurii care au lucrat şi care şi-au asumat decizii curajoase în cazul preşedintelui Constantinescu, dar sunt poate oamenii ale căror merite au fost, până acum cel puţin, cel mai adesea trecute în umbră", a adăugat Crin Antonescu.

Liderul PNL a spus, la şedinţa solemnă a Parlamentului consacrată împlinirii a 10 ani de la aderarea României la NATO, că "apartenenţa ţării noastre la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord este probabil cea mai mare reuşită diplomatică şi istorică" a ţării noastre şi este "o şansă uriaşă" pentru viitorul optimist al României.

Citeşte şi: FOTO. Ce au adus 10 ani de apartenenţă la NATO

"Niciodată România nu a avut în istoria sa atâtea şi asemenea garanţii de securitate. Niciodată România nu a făcut parte în toată istoria sa dintr-un asemenea club, care reuneşte cele mai importante valori la care astăzi umanitatea civilizată democratică a ajuns. Niciodată în istoria sa România nu a avut mai multă importanţă, mai multă greutate şi mai multe resurse geostrategice decât astăzi în apartenenţa sa la NATO", a precizat Antonescu.

El a mulţumit, în numele PNL, Armatei Române care a dovedit profesionalism, loialitate, devotament, spirit de sacrificiu în Balcani, Irak şi Afganistan, dar şi cetăţenilor români pentru solidaritatea şi hotărârea arătate în jurul acestui proiect. "Sunt convins că acest consens copleşitor al cetăţenilor români a generat şi întreţine şi consensul, probabil singurul consens fertil din clasa politică românească pe care-l dovedim în această privinţă toţi", a adăugat Crin Antonescu.

Citeşte şi: Şedinţă solemnă în Parlament pentru a marca 10 ani de la intrarea României în NATO

Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

Când începe termenul de preaviz?

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din România a emis o decizie care stabilește când începe termenul de preaviz, anunță o știre publicată...
Ultima oră
Pe aceeași temă