24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportAntal (UDMR): Organizaţiile maghiare trebuie să găsească soluţii de colaborare

Antal (UDMR): Organizaţiile maghiare trebuie să găsească soluţii de colaborare

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, i-a transmis preşedintelui PCM, Szasz Jeno, referitor la propunerea acestuia de formare a unei alianţe PCM, CNMT şi CNS, “un mesaj de pace”, spunând că organizaţiile maghiare trebuie să caute şi să găsească soluţii de colaborare, nu de conflict, potrivit Mediafax.

Antal Arpad a declarat joi că formarea unei alianţe de centru-dreapta propusă de PCM pentru alegerile locale din 2012, ca alternativă la politica UDMR, este o iniţiativă “nesănătoasă”.

Antal a spus că o fragmentare politică, “foarte accentuată doctrinar”, a comunităţii maghiare “nu este fericită” şi nu poate să fie de acord cu aşa ceva.

“Faptul că domnul Szasz Jeno (liderul PCM – n.r.) a avut acum un mesaj prin care încearcă să adune la un loc toate formaţiunile politice sau nepolitice în afara UDMR, împotriva UDMR, cred că nu este sănătos”, a afirmat liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Antal Arpad i-a atras atenţia preşedintelui PCM, Szasz Jeno, că în cazul în care se va modifica legea electorală şi primarii vor fi aleşi într-un singur tur principiul pe care s-a mers până acum, respectiv existenţa concurenţei la alegerile locale între formaţiunile maghiare acolo unde comunitatea maghiară reprezintă peste 50 la sută din populaţie, se va modifica, urmând ca acest fel de concurs să fie valabil doar în localităţile în care comunitatea maghiară depăşeşte 70 la sută din populaţie. În caz contrar, în localităţile în care maghiarii sunt puţini şi ar avea doi sau mai mulţi candidaţi, aceştia nu ar avea şanse reale.

“Eu cred că în acest moment organizaţiile maghiare trebuie să caute şi să găsească soluţii de colaborare şi nu soluţii de conflict între UDMR şi alte formaţiuni. (…) Dacă domnul Szasz Jeno a considerat acel mesaj de război, eu îi răspund cu un mesaj de pace”, a conchis preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe.

Partidul Civic Maghiar propune formarea unei alianţe de centru-dreapta între PCM, CNMT şi CNS pentru alegerile locale din 2012, care să fie o alternatică la UDMR.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a declarat, miercuri, într-o conferinţă la Sfântu Gheorghe, că singura alternativă care poate schimba viaţa politică a comunităţii maghiare este o alianţă de centru-dreapta.

“Din cauza faptului că în UDMR nu se schimbă nimic, cel puţin din punct de vedere politic, singura alternativă pentru schimbarea vieţii politice a comunităţii maghiare este o alianţă de centru-dreapta, care ar însemna o alternativă serioasă la adresa UDMR şi care ar putea să funcţioneze prin colaborarea CNMT, a Consiliului Naţional Secuiesc şi a PCM”, spunea Szasz Jeno.

Potrivit lui Szasz, dacă s-ar forma alternativa propusă de PCM, această alianţă ar câştiga alegerile locale.

Cele mai citite

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...
Ultima oră
Pe aceeași temă