27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportAndronescu: PDL e deranjat că Ponta e de altă valoare decât premierii...

Andronescu: PDL e deranjat că Ponta e de altă valoare decât premierii democrat-liberali

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, că moţiunea simplă a PDL este un demers politic, care are ţinte clare, îndreptate spre persoane, ea apreciind că democrat-liberalii sunt deranjaţi de faptul că premierul Victor Ponta este “de altă valoare decât premierii PDL”, potrivit Mediafax.

Andronescu a precizat, referindu-se la solicitarea cuprinsă în moţiune şi reiterată în mod explicit de către deputaţii PDL, la dezbateri, privind retragerea titlului de doctor deţinut de premierul Ponta, că, în calitate de ministru, nu a făcut altceva decât să respecte legea.

“Actualul Consiliul Naţional de Atestare a titlurilor, diplomelor şi certificatelor universitare conţine opt membri faţă de patru. S-au păstrat cei patru care au fost anterior. Eu cred că trebuie să rămân un ministru care să respect legea, spre deosebire de modul în care s-a gestionat anterior, când ministrul putea să facă orice. Ca urmare, legea dumneavostră stabileşte care este structura academică care trebuie să ia măsuri în legătură cu abaterile de la etică şi am procedat în conformitate cu legea”, a spus Andronescu.

Ea a criticat moţiunea şi pe iniţiatorii acesteia, apreciind că demersul este unul politic, cu ţinte îndreptate spre persoane. “Acţiunea dumneavostră şi discuţiile pe care le-aţi făcut azi şi în moţiune şi în dezbaterile publice mă determină să spun că moţiunea este un demers pur politic cu ţinte clare către persoane. Vă deranjează probabil că prim-ministrul acestui Guvern este de o altă valoare decât prim-miniştrii pe care dumneavoastră i-aţi avut şi de aceea cred că acest Guvern va face ceea ce spune şi nu va înşela aşteptările oamenilor”, a mai spus Andronescu.

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, marţi, în plen, că problema plagiatului nu este la PDL ci la PSD şi i-a cerut ministrului Andronescu să precizeze dacă îi va retrage titlul de doctor lui Victor Ponta.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea (PSD) i-a spus Ralucăi Turcan să facă declaraţii politice la şedinţa dedicată acestui scop.

Plenul Camerei Deputaţilor a început, marţi dimineaţă, dezbaterea moţiunii simple iniţiată de 63 de parlamentari PDL pe tema Educaţiei, intitulată “Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar”, în care se solicită demisia premierului şi a ministrului de resort, Ecaterina Andronescu.

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...
Ultima oră
Pe aceeași temă