32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăPoliticăDorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova.

Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de aderarea la Uniunea Europeană, potrivit Pro TV Chișinău.

Negocierile pe care le-am început sînt un proces tehnic și complex și au drept scop coordonarea politicilor Republicii Moldova și UE pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor noștri. Fiecare capitol de negociere închis va însemna rezultate vizibile pentru oameni, legi corecte și previzibile, instituții eficiente, serviciu public calitativ.

Am așteptat de mai bine de 30 de ani acest moment. Avem datoria, cu toții, să-l valorificăm și să lăsăm moștenire copiilor o Moldovă pașnică, unde oamenii trăiesc în bună înțelegere și au o viață împlinită. În toamnă, voința poporului va confirma acest viitor al nostru, un viitor în marea familie europeană, în care să devenim o țară puternică, independentă, unde pacea și prosperitatea sînt garantate.”

România salută deschiderea negocierilor pentru aderarea la UE cu Republica Moldova și Ucraina

Șeful diplomației române, Luminița Odobescu, a salutat deschiderea negocierilor de aderare la UE cu R. Moldova și Ucraina și a solicitat o abordare strategică europeană față de regiunea Mării Negre, potrivit TVR Moldova.

Declarațiile au fost făcute la reuniunea miniștrilor de Externe din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, iar oficialul de la București a menționat că statele membre ale Uniunii Europene au aprobat cadrul de negociere în ceea ce privește aderarea R. Moldova și a Ucrainei la UE.

„Salut organizarea, mâine, a conferinței interguvernamentale cu Ucraina și Republica Moldova pentru a deschide oficial ușa negocierilor, ancorând Ucraina și Republica Moldova pe calea ireversibilă spre aderarea la UE. În contextul actual de securitate, este foarte important să avem o abordare strategică asupra Mării Negre. De aceea, voi solicita un comunicat comun al Serviciului de Acțiune Externă și al Comisiei Europene privind abordarea strategică față de regiunea Mării Negre”, a spus Odobescu în cadrul unor scurte declarații de presă anterioare reuniunii de la Luxemburg.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă