39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInternaționalȘefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri aflate în conflict. Discuțiile par șocante, mai ales în contextul în care Moscova a acuzat Washington-ul despre ultimul atac săvârșit pe teritoriul Rusiei.

Cele două părți au oferit relatări divergente ale discuției.

Austin a inițiat conversația încă din martie 2023, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, reporterilor. Ministerul rus al Apărării a spus, totuși, că Belousov l-a avertizat pe Austin cu privire la pericolele continuării furnizării de arme americane către Ucraina, relatează the Guardian.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
  1. ”Mărețul” kaghebist schizofrenic care conduce Rusia si slugile lui pupincuriste gen Lavrov, Petkov sau Zahaova au ajuns niste mascarici sclerozati care ameninta cu arma nucleara in stanga si-n dreapta blufând isterizati si caraghiosi ca niste chihuahua puchinosi care se dau Rotweilleri!:)) Nici macar sclavii lor, populimea rusa indobitocita de cei 106 ani de comunism si kaghebism, nu mai cred amenintarile sclerozate, blufuri tembele cu care Putin si ai lui se isterizeaza si dau in stamba ca proasta-n targ!
    Si Putin, si slugile lui pupincuriste la fel de schizofrenice ca si el stiu foarte bine ca la prima arma nucleara pe care ar lansa-o in directia UE sau SUA, NATO ii ”prajeste” pe toti si scapa planeta de niste gunoaie!