22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSportFotbalRemize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia – Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca – Serbia, scor 0-0, potrivit Digi Sport.

După aceste rezultate, s-a aflat și cea de-a zecea țară calificată în optimi. Este vorba de Danemarca, națională care se alătură listei din care mai fac parte Austria, Anglia, Franța, Olanda, Spania, Germania, Portugalia, Italia și Elveția.

Danemarca și Slovenia au fost departajate după criteriul poziției din clasamentul UEFA

Danemarca s-a calificat în optimile EURO 2024 grație locului ocupat în preliminarii
Cele două remize albe au dus la o situație total inedită. Concret, Slovenia și Danemarca au încheiat la egalitate perfectă.

Primul criteriu de departajare e rezultatul din meciul direct (1-1), apoi golaverajul (ambele zero), apoi numărul de goluri marcate (ambele câte două).

Astfel, s-a ajuns la situația rară în care s-au aplicat criteriile de departajare doar între cele două echipe.

Danemarca și Slovenia au fost la egalitate și la numărul de cartonașe (6 galbene de fiecare), iar detaliul care a făcut diferența a fost poziția ocupată în clasamentul preliminariilor, ultimul criteriu prevăzut în regulamentul UEFA!

Deoarece Danemarca a câștigat Grupa H, în timp ce Slovenia a încheiat pe doi, culmea, tot în aceeași grupă, scandinavii au obținut calificarea directă în optimi, în timp ce slovenii așteaptă să vadă dacă se vor califica de pe al treilea loc.

S-a aflat a doua optime de finală de la EURO

Patru grupe ale turneului final s-au încheiat, iar cea de a doua optime de finală a fost aflată. Mai precis, în prima fază eliminatorie a turneului final, Germania, câștigătoarea Grupei A, va întâlni Danemarca, locul 2 din Grupa C.

Elveția – Italia, prima „optime” de la EURO 2024

Elveția a fost la un pas de a câștiga grupa A, dar a fost egalată de Germania în minutul 90+2. Fullkrug a dus scorul la 1-1, iar nemții au terminat pe prima poziție din grupa A, elvețienii pe 2, cu 5 puncte.

În schimb, Italia a fost la câteva secunde să tremure pentru calificarea în „optimi”. Era pe locul 3 în grupa B în minutul 90+7 al meciului cu Croația și stătea la mâna rezultatelor pentru a prinde unul dintre cele mai bune 4 locuri 3.

Dar Zaccagni a egalat la ultima fază cu un șut în vinclu și Italia a terminat pe locul 2, cu 4 puncte, fiind depășită de Spania. Astfel, Elveția o să joace cu Italia în „optimi”. Meciul va avea loc la Berlin, pe Olympiastadion.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă