13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportALEGERI LOCALE 2012. SONDAJ. Sectorul 5. VANGHELIE, primarul care este fără griji

ALEGERI LOCALE 2012. SONDAJ. Sectorul 5. VANGHELIE, primarul care este fără griji

Marian Vanghelie e câştigătorul virtual al alegerilor pentru Primăria Sectorului 5, arată datele unui sondaj de opinie realizat de CURS la comanda GeoPol pentru Realitatea TV în perioada 27 mai – 2 iunie, scrie Realitatea.net.

Vanghelie este creditat cu 63% din voturi, Atănăsoaiei (PDL) cu 12%, în timp ce unpr-istul Corin Romanescu are nouă procente. Mugur Mihăiescu, alias Garcea, ar lua şi el 8%.

“Favorizat de votul într-un singur tur, de profilul contracandidaţilor şi în creştere faţă de cota de la începutul anului, Marian Vanghelie se poate relaxa cu o săptămână înainte de ziua alegerilor. Creşte uşor faţă de sondajul de la începutul campaniei – 63% faţă de 60. Ţinând cont de marja de eroare (prezentul sondaj este mai precis decat precedentul, dar şi mai apropiat de ziua prezentării la urne), este evident că Marian Vanghelie a scăpat de emoţiile şi de uşoara tendinţă de coborâre de la începutul anului. Are o candidatură stabilă, iar contracandidaţii nu îi mai pot oferi surprize: pe cel mai vocal dintre aceştia, Mugur Mihăescu, îl regăsim la 8%, într-o scădere evidentă şi poziţionat pe locul 4, după candidaţii PDL şi UNPR. În mod evident, Mugur Mihăescu nu a lăsat electoratului impresia că poate oferi mai mult decât Vanghelie locuitorilor sectorului 5, un Marian Vanghelie care este votat de 90% dintre votanţii USL de la consiliul local, ceea ce arată că şi-a reglat în ochii electoratului apartenenţa la partid şi este candidatul legitim al PSD/USL în sectorul 5”, se arată în analiza GeoPol.

USL ia consiliul

La Consiliul local, USL are 64% din voturi, PDL ia 17%, iar partidul lui Dan Diaconescu – PP-DD – 7%, în timp ce UNPR este creditat cu şase procente.

Sondajul CURS a fost realizat pe un eşantion de 4800 de persoane şi are o marjă de eroare de +/-1.5% la un nivel de incredere de 95%. La nivel de sectoare marja maximă este de +/- 3.4% la un nivel de încredere de 95%.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă