13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVlădescu spune că despăgubirile CEDO au fost achitate din bugetul Finanţelor, fiind...

Vlădescu spune că despăgubirile CEDO au fost achitate din bugetul Finanţelor, fiind obligatorii

Despăgubirile impuse statului român, pentru acest an, prin hotărâri ale Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) au fost achitate din fondurile destinate cheltuielilor generale incluse în bugetul Ministerului Finanţelor, plăţile fiind obligatorii, a afirmat ministrul de resort, Sebastian Vlădescu, potrivit Mediafax.

El s-a pronunţat pe această temă după ce a fost întrebat de jurnalişti din ce sursă au fost plătite despăgubirile impuse de CEDO.

Agenţia Mediafax a prezentat, duminică, un document oficial care relevă că Guvernul a plătit în primul semestru al acestui an despăgubiri impuse statului prin hotărâri pronunţate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în sumă de peste 43,39 milioane lei (10,2 milioane euro), mai mult decât în întreg anul 2009 şi decât suma totală achitată în intervalul 1998-2007.

Despăgubirile sunt impuse de CEDO pentru încălcarea de către autorităţile române a drepturilor legale ale cetăţenilor, în principal în domeniul proprietăţii.

Singura dată când România a fost obligată să plătească despăgubiri mai mari decât suma achitată în acest an a fost în 2008, cu 47,18 milioane lei, dar pentru întregul an, nu pentru un singur semestru, se arată în document.

Potrivit legii, despăgubirile decise de CEDO sunt plătite într-un termen de trei luni de la data la care hotărârea instanţei europene rămâne definitivă.

Cele mai citite

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă