27.5 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiUn șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal...

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă și deocamdată se fac cercetări doar în ceea ce privește fapta, nu și asupra unei persoane, potrivit observatornews.ro.

Ancheta a început după descoperirea unei conversații între adolescenta de 14 ani, din județul Brăila, și șeful Poliției de Frontieră Galați, susțin surse apropiate anchetei.

“Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la un factor din conducerea Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați, suntem abilitați să vă informăm următoarele: Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a dispus verificări în regim de urgență în vederea clarificării situaţiei de fapt. În funcţie de rezultatul acestora, conform competenţelor și în conformitate cu Statutul Poliţistului, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi va lua măsuri legale în consecinţă. Subliniem faptul că Poliția de Frontieră tratează cu atenție maximă această situație particulară, care nu reprezintă personalul Poliției de Frontieră, majoritatea polițiștilor de frontieră dând dovadă de o conduită civică și morală ireproșabilă atât în timpul programului cât și în timpul liber”, a transmis Poliția de Frontieră.

Ancheta preliminară va stabili dacă bărbatul va fi cercetat în dosarul penal pentru infracțiuni sexuale cu minori.

Criză majoră în Ministerul Afacerilor Interne. Șeful Poliției de Frontieră a României și șeful IPJ Maramureș au fost demiși

Chestorul de poliție Victor Ştefan Ivaşcu a fost eliberat din funcţia de inspector general al Poliției de Frontieră a României, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI) printr-un comunicat transmis în seara de duminică, 26 noiembrie 2023.

Potrivit MAI, Ivașcu a fost eliberat din funcția de inspector general “cu acordul acestuia”. Decizia de eliberare din funcție a șefului Poliției de Frontieră a României a fost luată după ce Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, a părăsit teritoriul României, ieșind din țară prin punctul de control de la vama Petea (județul Satu Mare). Primarul Cherecheș a ieșit din România în dimineața zilei de vineri, 24 noiembrie 2023. La câteva ore după aceea, Curtea de Apel Cluj a decis împotriva lui Cherecheș o condamnare definitivă, de cinci ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată. Condamnarea inițială fusese pronunțată în februarie 2022 însă nu era definitivă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...
Ultima oră
Pe aceeași temă