14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialViitorul rămâne lider, Callatis surprinde

Viitorul rămâne lider, Callatis surprinde

În urma rezultatelor meciurilor din etapa intermediară de miercuri, Viitorul a rămas pe primul loc, iar Callatis Mangalia este neînvinsă în retur.

 

Prima parte a sezonului în eşalonul secund la fotbal a adus evoluţii şi rezultate diametral opuse pentru două dintre echipele constănţene angrenate în competiţie. Viitorul Constanţa a dominat întrecerea şi la finalul turului se afla pe primul loc, cu un avans de şase puncte în faţa urmăritoarelor. Callatis Mangalia a adunat doar câteva puncte şi era una dintre principalele echipe vizate de retrogradare.

Pauza de iarnă a adus o modificare substanţială în jocul şi atitudinea celor două echipe. Astfel, după patru runde disputate din retur, în 2012, Viitorul nu a reuşit decât un succes, iar Callatis, cu patru victorii în tot atâtea meciuri disputate, a spus adio retrogradării şi acum poate avea chiar gânduri la promovare. Ultimele jocuri disputate de cele două formaţii reflectă perfect cele menţionate mai sus. Viitorul nu a făcut decât un 2-2 pe propriul teren, cu Delta Tulcea, iar Callatis a învins, în faţa propriilor suporteri, cu 4-1, pe nimeni alta decât ocupanta locului secund, CF Brăila.

Cele două echipe urmează a juca sâmbătă alte două meciuri foarte importante, care pot confirma sau infirma forma din startul turului. Callatis joacă din nou pe propriul teren contra celor de la CSM S Iaşi. Deşi oficialii Callatisului au anunţat că nu se gândesc la promovare, un succes sâmbătă, ora 11.00, ar duce echipa din sudul litoralului şi mai aproape de o prezenţă surprinzătoare în eşalonul de elită al fotbalului românesc.

De partea cealaltă, Viitorul Constanţa are misiunea de a uita rezultatele de până acum. Formaţia lui Cătălin Anghel a pierdut mult din avansul pe care îl avea în clasament în faţa urmăritoarelor, distanţa fiind acum de doar trei puncte. Constănţenii urmează să joace sâmbătă, în deplasare, cu ultima clasată, Gloria Buzău, prilejul perfect pentru un succes de moral.

Un punct pentru Farul

Farul a rămas neînvinsă şi după jocul de miercuri de la Astra II Giurgiu. Constănţenii au fost conduşi cu 2-0, dar reuşitele lui Neagoe şi Pătulea au adus echipei de pe litoral un punct nesperat, ultimul gol al constănţenilor fiind marcat în prelungiri. Sâmbătă, Farul va avea de trecut un nou examen, echipa de pe litoral urmând a juca în compania formaţiei FC Botoşani. Partida va avea loc la ora 11.00 şi orice alt rezultat decât victoria îi va îndepărta pe marinari mai departe de obiectivul fixat, promovarea.

 

12 puncte din tot atâtea posibile a acumulat Callatis Mangalia în startul returului.

Cele mai citite

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...

Robert Păiuşi, primarul PSD din Gorj care a lovit cu mașina o femeie și apoi a fugit de la locul accidentului, era drogat

Primarul PSD al comunei Stejari, Robert Păiuşi, care este cercetat de poliţişti după ce a acroşat, duminică, cu oglinda laterală a autoturismului o femeie...

Prognoza meteo pe regiuni, valabilă pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de 1 iunie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în intervalul 20 mai - 2...
Ultima oră
Pe aceeași temă