16.8 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO + FOTO: Ferrari 458 Spider a fost lansat la Bucureşti. Toate...

VIDEO + FOTO: Ferrari 458 Spider a fost lansat la Bucureşti. Toate cele 12 unităţi alocate României au fost deja luate

La doar două luni de la Premiera Mondială (Maranello) şi de la lansarea oficială a modelului, la Salonul Auto de la Frankfurt, Ferrari 458 Spider a fost prezentat oficial marţi în România.

Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România a pregătit publicului o surpriză, prin amplasarea în showroom a mai multor generaţii de modele convertibile (F360 Modena Spider, F430 Spider, F430 Scuderia Spider 16M şi Ferrari California), pentru a retrăi evoluţia, emoţia şi succesul pe care le-au reprezentat fiecare din aceste superbe automobile.

În România, automobilele decapotabile de la Ferrari se bucură de un mare succes: „Fiind o ţară în care verile sunt călduroase şi profitând de superbul litoral sau de drumurile sinuoase şi spectaculoase de munte, dar şi în oraşe, clienţii noştri sunt foarte atraşi de modelele decapotabile precum California sau seria Spider a gamei sport. Este un lifestyle, o tendinţă, date fiind senzaţiile unice procurate de curentul de aer sau de sunetul inconfundabil al motorului”, a declarat Camelia Bazac, CEO Forza Rossa.

Reprezentanţii Ferrari susţin că toate cele 12 unităţi din acest model alocate României au fost deja comandate, 10 dintre ele chiar înainte de lansarea oficială de acum 2 luni.

Derivată din modelul 458 Italia (distinsă cu mai multe premii internaţionale printre care Motorul Anului 2011 sau câştigător al Cupei Intercontinentale Le Mans în anduranţă), 458 Spider este echipată cu un acoperiş rigid retractabil. Timpul de deschidere este de doar 14 secunde, iar acest sistem inovator este cu 25 kg mai uşor decât versiunea soft-top a modelelor precedente.

Motorul are 570 cai putere, performanţe de 3,4 sec pentru 0-100 km/h şi o viteză de top de 320 km/h. Datorită ergonomiei în cockpit şi a conceptului anti-turbulenţe, pasagerii pot purta o discuţie chiar şi la 200km/h.

„În cel mai dificil an al crizei financiare, aşa cum se întrevede a fi 2012, a vinde maşini sport de peste 200,000 EUR este o mare provocare. Aşa cum am dat dovadă până în prezent, provocările fac parte din metabolismul Forza Rossa”, a încheiat Camelia Bazac. Livrările vor începe din luna februarie 2012.

Din 2012 se măreşte cota României
Lucian Şoşnea, reprezentantul Forza Rossa a promis că, din 2012, Ferrari va aduce în România 32 de maşini, iar cota ţării noastre ar putea creşte până la 35 de unităţi.

Cele mai citite

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Cristi Chivu s-a despărțit de Inter Milano: „Gata, acum mergem înainte”. Ce formație ar urma să antreneze

Fostul internaţional român Cristian Chivu s-a despărțit de Inter Milano, formație la care a antrenat în ultimii șase ani la grupele de juniori, și...

DIICOT a reținut două persoane pentru că au vândut diferite cantități de substanțe psihoactive

La data de 28 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Constanța au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă