22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalSUA anunță măsuri pentru a da un impuls micilor afaceri cubaneze

SUA anunță măsuri pentru a da un impuls micilor afaceri cubaneze

Departamentul Trezoreriei SUA a anunțat modificări de reglementare pentru a permite un sprijin financiar american mai mare pentru sectorul privat în curs de dezvoltare din Cuba și pentru a consolida accesul la serviciile americane de internet, măsuri limitate, dar oportune, care, potrivit oficialilor, vor contribui la sprijinirea micilor întreprinderi în curs de dezvoltare de pe insulă, scrie Reuters.

Statele Unite au declarat că vor permite micilor întreprinzători de pe insula condusă de comuniști să deschidă și să acceseze conturi bancare americane din Cuba pentru prima dată în ultimele decenii, după interdicțiile instituite la scurt timp după revoluția din 1959 a lui Fidel Castro.

Măsurile ar permite, de asemenea, antreprenorilor cubanezi să utilizeze platformele de socializare din SUA, site-urile de plăți online, serviciile de videoconferință și de autentificare, care până acum nu erau disponibile pentru acest sector și care reprezintă un obstacol major cu care se confruntă în prezent micile întreprinderi de pe insulă.

Măsurile au ca scop îndeplinirea promisiunii mult amânate a administrației Biden de a ajuta antreprenorii în devenire din Cuba, acordând sectorului privat mic, dar în creștere rapidă, respect în ciuda embargoului american din perioada Războiului Rece, care a complicat timp de decenii tranzacțiile financiare ale guvernului cubanez.

„Astăzi facem un pas important pentru a sprijini extinderea liberei inițiative și a sectorului antreprenorial din Cuba”, a declarat un înalt oficial american.

Guvernul cubanez nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la schimbările de politică.

În elaborarea măsurilor, oficialii americani, care au informat reporterii sub rezerva anonimatului, au semnalat că au încercat să găsească un echilibru între obiectivul de susținere a sectorului privat și dorința de a evita beneficiile pentru autoritățile cubaneze.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Demontarea infrastructurii online critice pentru a perturba comunicațiile și propaganda teroristă

Autoritățile judiciare și de aplicare a legii din Europa și Statele Unite au desfășurat o operațiune de mare amploare pentru a demonta infrastructura online...

Oficiali: Suedia și Iranul au realizat un schimb de prizonieri în urma unei înțelegeri bilaterale

Suedia şi Iranul au efectuat sâmbătă un schimb de prizonieri, au declarat oficialii, Suedia eliberând un fost oficial iranian condamnat pentru rolul său într-o...

Modificări de trasee, pentru mai multe linii ale STB, mâine

Cu ocazia organizării evenimentului sportiv „YOLO JERSEY”, duminică, 16.06.2024, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Mircea Vodă – pe tronsonul cuprins ȋntre Pasajul Mărăşeşti şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă