28.7 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăPoliticăDacian Cioloș, despre PSD și PNL: „Nu sunt în stare nici să...

Dacian Cioloș, despre PSD și PNL: „Nu sunt în stare nici să absoarbă fondurile europene pe care România le are la dispoziţie”

Europarlamentarul Dacian Cioloş susţine că PSD şi PNL nu sunt în stare să absoarbă fondurile europene pe care România le are la dispoziţie şi nu doresc să discute pe teme europene la dezbaterile electorale.

„Ciolacu şi partidele pe care le conduce, PSD şi PNL, nu vor să discute pe teme europene pentru că asta ar însemna că incompetenţa lor pe plan european va fi în prim plan. Nu sunt în stare nici să absoarbă fondurile europene pe care România le are la dispoziţie. Din fondurile europene structurale şi de coeziune, alocate României în perioada 2021 – 2027, am atras 0 euro. Zero. Din PNRR, guvernul a atras 9,4 miliarde din cele 29 disponibile, dar situaţia a îngheţat pentru că guvernul Ciolacu nu este în stare să ducă mai departe reformele la care s-a angajat şi de care România are nevoie, reforme precum depolitizarea administraţiei publice şi a companiilor de stat”, a afirmat Cioloş.

Cioloş critică PSD şi PNL că nu au participat la dezbateri electorale cu cei care deschid listele pentru alegerile din 9 iunie şi nu au publicat niciun program electoral pentru europene.

„Cu 12 zile rămase până la alegeri, nu s-a organizat nicio dezbatere cu capii de listă pentru europarlamentare. Mai rău, Alianţa PSD – PNL nu a publicat nici măcar un program electoral pentru europene. Aşa îşi demonstrează cele două partide respectul pentru cetăţeni”, se arată într-un mesaj publicat, marţi, pe pagina de Facebook a lui Dacian Cioloş.

El i-a invitat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, şi pe Mihai Tudose, primul pe lista PSD-PNL la europarlamentare, la o dezbatere televizată.

“Domnilor Ciolacu, Tudose, vă aştept într-o dezbatere televizată. Haideţi să explicaţi românilor cum irosiţi şansele de dezvoltare ale României şi cum mai puteţi fi credibili în Europa dacă nu sunteţi în stare să cheltuiţi nici măcar banii pe care îi avem de la UE”, a declarat Dacian Cioloş, cap de listă al Partidului REPER la europarlamentare. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ambasadorul în SUA: România, pe ultima sută de metri pentru ridicarea vizelor

România se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor de admitere în programul Visa Waiver, susţine ambasadorul României în...

Minele marine reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează Greenpeace

Minele marine din Marea Neagră reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează o analiză realizată de organizația de mediu Greenpeace. Situația din Marea...

Rusia – Ucraina, ziua 846: Rutte promite că Olanda va continua să sprijine Kievul

Premierul olandez în exerciţiu, Mark Rutte, a asigurat că viitorul guvern, în care un rol esenţial îl va juca extrema dreaptă, dar în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă