33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăInternaționalPapa își cere scuze după ce a folosit un cuvânt insultător şi...

Papa își cere scuze după ce a folosit un cuvânt insultător şi vulgar cu privire la homosexuali

După ce Papa Francisc a folosit un termen insultător și vulgar când a vorbit despre homosexualii din Biserica Catolică, acesta și-a cerut scuze.

O declarație a Vaticanului a precizat că Papa nu a vrut să jignească pe nimeni și și-a cerut scuze celor care au fost „răniți de folosirea unui cuvânt”, notează BBC.

La Conferința episcopală italiană, Papa ar fi spus că bărbaților homosexuali nu ar trebui să li se permită să se pregătească pentru preoție, adăugând că există deja un aer de frociaggine, care se traduce ca o insultă extrem de ofensatoare.

Această întâlnire a avut loc în privat, dar a fost relatată pe larg.

„Papa Francisc este conștient de articolele apărute recent cu privire la o conversație pe care a avut-o cu episcopii… în spatele ușilor închise”, se arată în comunicatul directorului Sfântului Scaun – organul de conducere al Bisericii Catolice – Matteo Bruni.

Comentariile au fost transmise pentru prima dată site-ului tabloidului italian Dagospia și au fost confirmate în scurt timp de alte agenții de presă italiene.

A existat un șoc față de limbajul raportat, mai ales că Papa Francisc a vorbit adesea în public despre respectul față de persoanele gay.

Bruni a spus: „Așa cum a declarat (n.r. Pap)] în mai multe rânduri, ‘în Biserică este loc pentru toată lumea, pentru toată lumea! Nimeni nu este inutil sau de prisos, există loc pentru toată lumea, așa cum suntem noi’”.

Susținătorii progresiști ai Papei au susținut de mult timp că, deși puține lucruri s-au schimbat în mod tangibil în ceea ce privește drepturile homosexualilor în catolicism, acesta a schimbat tonul atitudinii Bisericii.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Fotbal: Clauss consideră “extrem de pozitiv” ca De Zerbi să semneze cu Marseille

Fundașul echipei Franței și al clubului Olympique de Marseille, Jonathan Clauss, a declarat duminică că ar fi "extrem de pozitiv" ca antrenorul Roberto De...

Fostul campion Murray, exclus de la Wimbledon după o intervenție chirurgicală la spate

Fostul campion de două ori la Wimbledon, Andy Murray, a fost exclus din turneul de anul acesta după ce a suferit o intervenție chirurgicală...

Fotbal: Clauss consideră “extrem de pozitiv” ca De Zerbi să semneze cu Marseille

Fundașul echipei Franței și al clubului Olympique de Marseille, Jonathan Clauss, a declarat duminică că ar fi "extrem de pozitiv" ca antrenorul Roberto De...
Ultima oră
Pe aceeași temă