31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră pe două aeroporturi din capitală, informează AFP, preluat de agerpres.ro.

“Astăzi, în jurul orei 21:00, în districtul Kucino (estul Moscovei), apărarea aeriană a doborât o dronă, ale cărei resturi au căzut pe o casă”, a postat Andrei Vorobiov, guvernatorul regiunii Moscova, pe Telegram.

“Oamenii care se aflau în casă au fost evacuaţi la timp şi nimeni nu a fost rănit”, a adăugat el, precizând că “toate serviciile au fost mobilizate”.

Ministerul rus al Apărării a indicat anterior că apărarea aeriană a doborât un “balon mic”.

Oficialii din aviaţie au declarat că au fost impuse restricţii de trafic pe aeroporturile Domodedovo şi Zhukovski, două dintre aeroporturile capitalei ruse, timp de puţin peste o jumătate de oră.

“Pentru a asigura siguranţa zborurilor civile, au fost impuse restricţii temporare între orele 20:46 şi 21:20”, a declarat Artem Koreniako, reprezentant al agenţiei naţionale de aviaţie Rosaviaţia, precizând că nicio aeronavă nu a fost forţată să aterizeze.

Ucrainenii au atacat o rafinărie rusă cu drone la aproape 1200 km de graniță

Un atac ucrainean cu dronă a vizat o rafinărie rusă din republica Başchiria, situată la o distanţă de aproape 1.200 km de graniţa cu Ucraina, a declarat joi pentru AFP o sursă din cadrul forţelor de apărare ucrainene, relatează AFP şi Reuters, preluat de agerpres.ro.

Operaţiunea a fost realizată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), a anunţat o sursă din cadrul serviciilor de informaţii ucrainene.

“O dronă cu rază lungă de acţiune ‘a făcut o vizită’ în republica Başchiria, unde a lovit rafinăria Neftekhim Salavat (a gigantului rus) Gazprom”, situată în oraşul Salavat, a precizat sursa citată.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aurelian Pavelescu (PNȚCD), candidat la Președinția României: Dreptul european este aplicabil doar dacă nu încalcă norma constituțională

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD și candidat la Președinția României, consideră că dreptul european este aplicabil în România doar dacă nu contravine Constituției României. Acest punct...

Rusia – Ucraina, ziua 845. “Vom fi alături de Ucraina până când va învinge”, anunță președintele SUA, Joe Biden

"Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război", a anunțat președintele SUA, Joe Biden, în contextul conferinței de pace care...

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...
Ultima oră
Pe aceeași temă