15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Explozie la o fabrică de îngrăşăminte din Texas. Între 5 şi...

VIDEO. Explozie la o fabrică de îngrăşăminte din Texas. Între 5 şi 15 morţi şi 160 de răniţi. Aproximativ 75-100 de clădiri au fost complet distruse

UPDATE: Între cinci şi 15 persoane au murit, iar alte aproximativ 160 au fost rănite în urma unei explozii la o fabrică de înrgăşăminte din oraşul texan West, anunţă poliţia, relatează AFP, potrivit Mediafax.

_ _ _ _

UPDATE: Explozia de la fabrica de îngrăşăminte din Texas a provocat un cutremur de magnitudine 2,1, anunţă Insitututl american de geofizică USGS, potrivit b1.ro.

Deoarece magnitudinea măsoară doar mişcarea telurică, nu unda aeriană, aceasta este ”în mod substanţial mai mică decât amploarea reală a evenimentului”, a explicat USGS._ _ _ _

O explozie s-a produs în noaptea de miercuri spre joi la o fabrică de îngrăşăminte din oraşul West din Texas, provocând rănirea a zeci de persoane, au anunţat oficialii, scrie Mediafax.

Bilanţul iniţial a fost anunţat un post local de televiziune KWTX News, citând un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă, iar informaţia nu a putut fi verificată imediat de AFP.

KWTX îl citează pe directorul serviciilor de urgenţă din West, la nord de Waco, George Smith.

Explozia s-a produs în uzina West Fertilizer, a declarat prin telefon pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor, Don Yeager, precizâd că originea acesteia nu a fost stabilită.

“Explozia a provocat incendii în clădirile învecinate”, a adăugat el.

Citeşte şi ATENTATUL DIN BOSTON. Cum arătau BOMBELE şi ce DOVEZI au anchetatorii

Între 75 şi 100 de locuinţe şi birouri au fost complet distruse în jurul fabricii de îngrăşăminte din oraşul West, în apropiere de Waco (Texas, sudul Statelor Unite), în urma exploziei produse miercuri seara, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă, relatează ABC News.

Explozia a provocat rănirea a 200 de persoane, dintre care 40 sunt în stare critică, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Siguranţă publică din Texas Gail Scarborough.

Numeroşi locuitori din zonă au fost evacuaţi din cauza posibilităţii unei alte explozii, au afirmat oficialii, citaţi de CNN.

Unui spital din apropiere de Waco, Texas, i s-a spus să se aştepte la 100 de răniţi, a declarat un oficial din cadrul instituţiei medicale.

Peste 40 de pacienţi au fost primiţi de spital până la ora 22.00 (06.00 ora României), a declarat Glenn Robinson, directorul Hillcrest Hospital. El a precizat că în timp ce unele persoane au suferit răni minore, altele prezintă unele grave.

Echipe de intervenţie au fost trimise la faţa locului, iar cel puţin şase elicoptere transportă răniţi. Unele persoane rănite sunt transportate cu ambulanţa, în timp ce altele merg la spital cu maşina, a precizat Robinson.

Alte două spitale din regiune participă la operaţiune.

Fabrica este vizată însă de un alt pericol.

“Am auzit că există un container cu îngrăşăminte intact la fabrică şi că se fac evacuări pentru a fi siguri că toată lumea iese din zonă în siguranţă, în caz că se produce o altă explozie”, a declarat Ben Stratmann, un purtător de cuvânt al senatorului de Texas.

Cauzele exploziei nu sunt cunoscute încă, în timp ce zece clădiri din oraşul West sunt afectate de incendii, inclusiv o şcoală din apropierea fabricii.

Oraşul West are o populaţie de aproximativ 2.800 de locuitori.

 
Cele mai citite

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă