22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialVIDEO: ColorPrime vs. NanoCrystal. Două tehnologii inovative pentru televizoarele 4k

VIDEO: ColorPrime vs. NanoCrystal. Două tehnologii inovative pentru televizoarele 4k

Tehnologia 4K nu mai este demult o noutate când vine vorba de smart TV-uri LED. În schimb, ultimele modele de la LG și Samsung vin cu dotări exclusive pentru o redare fidelă a sunetului și o claritate a culorilor. LG UF9500 UHD 4K vine cu tehnologia ColorPrime pe un display de 65 de cm, iar SAMSUNG JS9500 SUHD 4K vine cu tehnologia NanoCrystal, pe un display curbat de 65 cm. România liberă a studiat ambele tehnologii si va prezinta concluziile. 

NAVIGARE WEB

LG UF9500 UHD 4K are un procesor quad core tactat pe 64 de biți la o frecvență de 2,2 GHz. Televizorul integrează softul webOS 2.0 pentru experiențe intuitive și navigare web pe rețelele de socializare, site-uri sau canalele de video streaming. 

SAMSUNG JS9500 SUHD 4K are un procesor octa core pe 64 de biți din gama Exynos, iar smart TV-ul folosește platforma TIZEN pentru navigare web, browsing, mail, social media, raportari.

DOTĂRI

LG UF9500 UHD 4K are 65 de cm în diagonală, o grosime de doar 9,2mm în cel mai subțire punct, o telecomandă model LG Magic Remote care funcționează ca și mouse cu rotiță de scroll, o tastatură alfanumerică, un accelerometru, și sunet Harman Kardon. Sunetul este optimizat pentru o gamă largă de frecvențe și sistemul audio este capabil să reproducă efectele sonore pe șapte canale virtuale. 

SAMSUNG JS9500 SUHD 4K are un ecran curbat la un unghi de aproape 15 grade, 65 cm în diagonală, o grosime de 8,6 mm în cel mai subțire punct, o telecomandă dotată cu pointer, sensor gyroscopic și un sunet imersiv care te învăluie gradual la 360 de grade.

Contrast, luminozitate, culori, claritate

LG UF9500 UHD 4K folosește tehnologia ColorPrime. Aceasta presupune ca televizoarele LED să se concentreze pe fiecare frecvență de culoare pentru un impact cât mai autentic față de privitori. Culorile sunt mai intense cu peste 30%.

SAMSUNG JS9500 SUHD 4K vine cu ultima inovație în materie de tehnologie vizuală – Nano Crystal Color. Practic, televizoarele LED 4K din gama SUHD au particule nanomicronice de cristale care permit identificarea de 64 de ori mai multe nuanțe de culori pe un panel de 10 biți. Vorbim practic de 2 la puterea a opta de nuanțe de roșu, verde, galben, ocru, violet.  

În plus, tehnologia Peak Illuminator permite de 2,5 ori mai multă luminozitate spre deosebire de un TV 4k obișnuit, datorită unei noi structuri de tip cubică a panelului. Mai mult, Peak Illuminator economisește energie electrică în zonele de negru, unde nu există lumină și concentrează luminozitatea acolo unde ea este necesară. Funcția Peak Illuminator este completată de funcția Precision Black Pro care asigură un contrast intens.

Cele mai citite

BECC Costinești cere anularea alegerilor

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr.29 Costineşti a stabilit, seara trecută, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală...

SUA se pregătesc pentru un val de căldură sufocant

Vaste regiuni din centrul şi estul Statelor Unite se pregătesc pentru un val de căldură sufocant săptămâna viitoare, cu temperaturi ce ar urma să...

Victor Ponta despre candidatura lui Ciolacu la președinție: Vor să-i rupă gâtul!

Victor Ponta, fost președinte al PSD și actual consilier al șefului PSD, îl avertizează pe Marcel Ciolacu că liderii PSD care îi cer să...
Ultima oră
Pe aceeași temă