22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Cel puţin nouă morţi în Japonia, în urma prăbuşirii parţiale a...

VIDEO. Cel puţin nouă morţi în Japonia, în urma prăbuşirii parţiale a plafonului unui tunel rutier

Cel puţin nouă persoane au murit în urma prăbuşirii parţiale a plafonului unui tunel rutier în Japonia, duminică, scrie presa japoneză luni, potrivit Mediafax.

Un bilanţ anterior, întocmit de către Agenţia naţională japoneză pentru gestionarea incendiilor şi catastrofelor naturale, anunţa şase morţi, dintre care cinci persoane carbonizate în vehiculele la bordul cărora se aflau şi un şofer care a fost extras rănit de la bordul unui vehicul de mare tonaj, dar care a murit ulterior la spital.

Agenţia Kyodo a anunţat luni dimineaţa decesul a trei persoane în vârstă, un bărbat şi două femei, care circulau toţi la bordul unui vehicul.

Poliţia din prefectura Yamanashi, la vest de Tokyo, nu a putut să fie contactată imediat pentru a confirma aceste trei decese suplimentare.

Accidentul s-a produs duminică dimineaţa, după ce plafonul tunelului s-a surpat pe o porţiune a acestei autostrăzi intens circulate, la aproximativ 80 de kilometri vest de capitala japoneză. Mai multe vehicule au fost zdrobite şi a izbucnit un incendiu.

Imagini înregistrate de camere de securitate arătau că tunelul era în continuare blocat de plăci de beton căzute pe drum, în jurul cărora se aflau salvatori în ţinută de protecţie.

Poliţia a deschis o anchetă pentru neglijenţă, a anunţat agenţia Jiji. Exploatantul autostrăzii a declarat că nu a depistat nicio anomalie în cursul unei inspecţii realizate în septembrie.

Tunelul Sasago, în care s-a produs accidentul, este unul dintre cele mai lungi din Japonia (4,7 kilometri). El se află în apropiere de Muntele Fuji, pe un drum expres foarte frecventat, Chuo, care asigură legătura între Tokyo şi vestul şi centrul ţării.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu va asista la meciul România – Ucraina, la München

Premierul României, Marcel Ciolacu, va asista la meciul de fotbal România - Ucraina, din cadrul Campionatului European, care se desfășoară în Germania. Meciul România -...

Israelul întrerupe activitatea militară de-a lungul drumului din sudul Fâșiei Gaza pentru a facilita ajutoarele

Armata israeliană a declarat că va face pauze tactice zilnice în activitatea militară de-a lungul unui drum principal din sudul Fâșiei Gaza, asta pentru...

BACALAUREAT 2024. Luni are loc proba de limba și literatura română 

Peste 134.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024, susţin luni prima probă la Limba şi literatura română -...
Ultima oră
Pe aceeași temă