30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Rusia: Un avion a dispărut de pe radar. Avionul s-a prăbuşit

UPDATE. Rusia: Un avion a dispărut de pe radar. Avionul s-a prăbuşit

UPDATE 12.38 Avionul Antonov 12 care dispăruse de pe ecranele radar marţi în Extremul Orient rus s-a prăbuşit, iar cele 11 persoane aflate la bord sunt considerate decedate, au declarat surse oficiale ruse, citate de AFP, preluată de Mediafax.

“Conform datelor preliminare de care dispunem, 11 persoane – cei nouă membri ai echipajului şi doi pasageri – au murit în această catastrofă“, a anunţat Parchetul rus.

Avionul, care aparţine companiei cargo Avis-Amur, efectua o cursă între Magadan şi Ciukotka, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei federale pentru aviaţie Rossaviaţia.

“Conform informaţiilor preliminare, avionul s-a prăbuşit”, a declarat un purtător de cuvânt al comisiei de anchetă ruse pentru transporturi.

Potrivit Ministerului regional pentru Situaţii de Urgenţă, pilotul a anunţat că unul dintre motoarele aparatului s-a defectat şi că se va întoarce la Magadan. La scurt timp după acest anunţ, avionul a dispărut de pe ecranele radar.

Un elicopter Mi-8 şi un avion Antonov au decolat pentru a încerca să localizeze avionul, ale cărui balize de semnalizare au emis un semnal de pericol.

 

Un avion-cargo de tip Antonov 12, cu opt persoane la bord, a dispărut marţi de pe ecranele radarelor, în timpul unui zbor în regiunea Magadan, în Extremul Orient rus, relatează agenţiile ruseşti, citate de AFP, preluată de Mediafax.

“Un elicopter Mi-8 a fost trimis pe ruta urmată de avion. Conform primelor informaţii, la bord se află şase membri ai echipajului şi doi pasageri”, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Magadan, potrivit agenţiei Itar-Tass

Avionul An-12 este un aparat de transport ale cărui prime modele au fost dezvoltate la sfârşitul anilor ’50. Acest aparat este utilizat atât de armată, cât şi în aviaţia civilă.

Cele mai citite

EURO 2024. Dan Negru reacționează în scandalul momentului: “Suntem de mâna a doua”

Dan Negru, vedeta de la Kanal D, a reacționat la scandalul momentului: faptul că PRO TV, televiziune cu 60 de milioane de euro profit...

EURO 2024. Dan Negru reacționează în scandalul momentului: “Suntem de mâna a doua”

Dan Negru, vedeta de la Kanal D, a reacționat la scandalul momentului: faptul că PRO TV, televiziune cu 60 de milioane de euro profit...

Trei membri de vârf ai NATO transmit un mesaj comun. SUA, Canada și Marea Britanie vor contracara imixtiunile Rusiei în Republica Moldova

Departamentul de Stat al SUA a difuzat un mesaj comun, din partea guvernelor Statelor Unite, Canadei și Marii Britanii, care subliniază că aceste trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă