22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Constanţa: Greva spontană de la regia de transport local s-a încheiat

UPDATE: Constanţa: Greva spontană de la regia de transport local s-a încheiat

UPDATE: Greva spontană declanşată de şoferii Regiei de Transport în Comun (RATC) din Constanţa a luat sfârşit, iar autobuzele au ieşit pe traseu, după ce protestatarii au obţinut din partea conducerii promisiunea că salariile le vor fi majorate şi vor primi bonuri de masă, informează Mediafax.

Aproximativ 200 de angajaţi ai RATC Constanţa, şoferi pe mijloacele de transport în comun, au declanşat, miercuri dimineaţă, la ora 05.00, o grevă spontană, cerând majorarea salariilor. Ei au renunţat la protest în jurul orei 12.30 şi au ieşit pe traseu, însă numai după ce au negociat cu conducerea societăţii creşterea salariilor şi acordarea de bonuri de masă, cu condiţia ca societatea să intre în perioada următoare pe profit.

“Salariile nu pot să le cresc imediat pentru că nu-mi dă voie legea. Anul trecut, am fost în pierdere, şi nu pe profit. Însă, în momentul în care întreprinderea se mişcă şi cresc veniturile, o să dăm, într-o primă fază, bonuri de masă, care sunt nişte venituri importante şi ăstea, şi apoi spre toamnă, dacă treaba merge şi avem de unde, renegociem contractul colectiv de muncă. Dar nu-i bătut în cuie nimic. Dacă mergem în continuare în gaură, nu am de unde să le dau nici bonurile de masă. Să muncească şi să producă. Avem bani, le dăm, nu avem bani…”, a declarat directorul RATC, Ovidiu Tănase.

_ _ _ _

Şoferii de autobuze din cadrul Regiei Autonome de Transport Constanţa (RATC) au intrat, miercuri dimineaţă, într-o grevă spontană.

Potrivit primelor informaţii, aproximativ 200 de şoferi au incetat lucrul în semn de protest faţă de nemajorarea salariilor în ultimii ani, transmite Realitatea TV.

Citeşte şi Protestele de la Poştă se extind: Centrul de tranzit a fost ÎNCHIS. Nica cere oprirea manifestaţiilor

La momentul transmiterii acestei ştiri, transportul public din Constanţa este blocat.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă