28.1 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Buzău: 11 bolnavi, ajutaţi de salvamontişti să ajungă la spital. 31...

UPDATE. Buzău: 11 bolnavi, ajutaţi de salvamontişti să ajungă la spital. 31 de sate sunt încă izolate din cauza zăpezii

UPDATE: 11 persoane cu probleme medicale din satele înzăpezite din judeţul Buzău au fost ajutate de salvamonstiştii din Harghita să ajungă la spital, conform Agerpres.

Ei au participat la opt misiuni, reuşind să salveze din satele troienite o femeie gravidă, bolnavi care trebuiau să facă dializă sau persoane cu fracturi. 

31 de sate din 13 comune din judeţul Buzău erau încă izolate, vineri dimineaţă, din cauza zăpezii care a blocat şoselele de acces către aceste localităţi, iar două drumuri naţionale erau încă închise, transmite Mediafax.

Potrivit Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, cele 31 de sate izolate sunt din localităţile Bala Albă, Boldu, Brădeanu, Cochirleanca, Largu, Murgeşti, Pietroasele, Robeasca, Ruşeţu, Săgeata, Scutelnici, Vîlcelele şi Pardoşi.

Acelaşi document precizează că două drumuri naţionale rămân închise în acest judeţ: DN 22 între localităţile Râmnicu Sărat – Băile şi DN 2C între Costeşti – Smeeni –Ialomiţa, în timp ce pe restul şoselelor naţionale care tranzitează judeţul se circulă în condiţii de iarnă. Totodoată patru drumuri judeţene şi 24 de drumuri comunale rămân impracticabile în judeţul Buzău.

În ultimele ore, ambulanţele au reuşit să ajungă la pacienţi, însă deplasarea către solicitări se face în continuare cu mare dificultate. Astfel, joi seară, familia unui bebeluş de patru luni care avea febră a solicitat salvarea la 20.30, la Smeeni, într-o localitate în care, în condiţii normale, drumul de la Buzău se parcurge în cel mult 30 de minute. În condiţiile actuale însă, salvarea a ajuns la pacient şi l-a preluat pentru a l duce la spital în trei ore.

Cele mai citite

Rusia folosește rachete balistice nord-coreene în Ucraina

Un nou raport dat publicității de Pentagon relevă faptul că Rusia foloseşte rachete balistice nord-coreene în Ucraina. Raportul se bazează pe analiza unor resturi...

Au început săpăturile pentru construirea Maternității Sf. Ioan, singura astfel de unitate medicală ridicată de la zero în București în ultimii 35 de ani

Sectorul 4 al Municipiului București continuă să investească masiv în infrastructura medicală a Capitalei, folosind fonduri europene nerambursabile. După ce în ultimele trei luni au...

Ana Bogdan, în turul al treilea la Roland Garros, după ce a eliminat-o pe finalista din 2021

Tenismena română Ana Bogdan s-au calificat în runda a treia a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o în...
Ultima oră
Pe aceeași temă