24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialUn nou cutremur de 5,8 pe Richter în Iran

Un nou cutremur de 5,8 pe Richter în Iran

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe Richter, cu epicentrul localizat la numai 4 kilometri adâncime, s-a produs sâmbătă în regiunea Negar, din sud-estul Iranului, după ce vineri seara un seism similar înregistrat într-o provincie din nord-est a rănit 170 de persoane, potrivit realitatea.net.

Cutremurul de sâmbătă s-a produs la ora locală 11.22 (9.52, ora României), în apropiere de oraşul Bardsir, din provincia Kerman. Seismul a întrerupt comunicaţiile în zonă, dar deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube. Zona afectată este însă o regiune rurală şi este posibil să se înregistreze pierderi umane şi materiale.

Un cutremur de intensitate apropiată a zguduit vineri după-amiază provincia Khorasan Razavi, din nord-est, provocând rănirea a 170 de oameni.

Iranul este traversat de câteva falii seismice majore şi este expus cutremurelor, adesea acestea având putere devastatoare.

Cel mai recent seism major a avut o magnitudine de 6,3 şi s-a produs în decembrie 2003 în oraşul Bam, din sud. A provocat moartea a 31.000 de oameni, adică un sfert din populaţie, şi a distrus o cetate străveche construită din pământ, reaminteşte Press TV.

Cele mai citite

Tribunalul București suspendă executarea sentinței din dosarul Dan Voiculescu-Institutul de Cercetări Alimentare

Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării sentinţei prin care instanţa a decis recuperarea prejudiciului în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la...

Șeful CE nu va exclude cooperarea cu parlamentarii de extremă-dreapta ai Europei

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a răspuns din nou criticilor care au denunţat disponibilitatea sa de a coopera cu grupurile de dreapta...

Marea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra Rafah

Guvernul britanic a criticat Curtea Internațională de Justiție(CIJ) pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă