33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu, la bilanţul MAI: "Oriunde pui mâna vezi corupţie"

Traian Băsescu, la bilanţul MAI: “Oriunde pui mâna vezi corupţie”

Preşedintele Traian Băsescu, prezent marţi la bilanţul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru anul 2010, le-a cerut responsabililor din MAI să-şi “evalueze om cu om” angajaţii astfel încât “în acest minister să rămână numai personal competent şi integru”.

“Oriunde pui degetul în MAI apar fenomene de corupţie. Au fost la Piteşti, anul trecut. Au fost la frontiere, zilele acestea. Sunt înţelegeri cu grupuri de crimă organizată la nivel local şi există toleranţă faţă de acestea”, a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele României a avertizat conducerea MAI că nu va putea fi păcălit de reformele false făcute “prin mutatul de pătrăţele în organigramă”. “Toate procesele de restructurare s-au limitat la această păcăleală servită oamenilor politici: ne-am reorganizat, ne-am făcut mai buni!  Nu mai merge aşa”, a mai spus Traian Băsescu.

Sindicaliştii, luaţi din nou în vizor

Preşedintele a ţinut să atenţioneze din nou organizaţiile sindicale în legătură cu implicarea lor în activitatea MAI: “Modul în care acţionează sindicatele în cadrul ministerului nu are legătură cu o structură piramidală. Poliţia nu poate avea o dublă comandă, iar interferenţele în acţiunea poliţienească a sindicatelor vin de la felul în care se fac numirile la nivel judeţean. Orice numire care se face cu sprijin politic decredibilizează”.

Traian Băsescu a menţionat şi că numărul de angajaţi al MAI este peste media europeană şi că responsabilii din minister “au de unde să aleagă” în procesul de restructurare.

În încheierea discursului său, preşedintele le-a transmis celor prezenţi să nu îl aplaude, pentru că “nu aveţi de ce”. Sala s-a conformat.

Ministrul Igaş confirmă

Ulterior, ministrul Internelor, Traian Igaş, a întărit spusele şefului statului, precizând că “restructurarea se va face categoric om cu om, iar cei care nu şi-au îndeplinit misiunile vor părăsi sistemul”.

La bilanţul MAI au mai participat, alături de Traian Băsescu, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior şi premierul Emil Boc.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

NATO trece mai multe rachete nucleare din depozitare în “standby”, anunță Stoltenberg

NATO își trece mai multe focoase nucleare din starea de depozitare în cea de "standby", a anunțat secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg,...

Se împart funcțiile de vârf la NATO și la UE. Nu apare vreo poziție disponibilă pentru Klaus Iohannis

Imediat după alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 se negociază funcțiile de vârf la nivelul Uniunii Europene, în paralel cu negocierile pentru postul de...

Record de îndatorare pentru Statul Român. Datoria publică a crescut în martie la 845 miliarde lei

Datoria publică a crescut în martie cu 3,8 miliarde de lei și a atins nivelul record de 845,1 miliarde lei, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă