32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialTigari în valoare de sase miliarde de lei vechi, capturate marti seara,...

Tigari în valoare de sase miliarde de lei vechi, capturate marti seara, la Brodina

Doi contrabandişti ucraineni au fost prinşi şi reţinuţi cu focuri de armă la graniţă în timp ce transportau peste frontiera româno – ucraineană aproximativ 70.000 de pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de 600.000 de lei. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă şase focuri de avertisment pentru reţinerea celor doi, informează ziarul Obiectiv de Suceava.

Un nou episod de prindere a contrabandiştilor de ţigări a avut loc în seara zilei de 23 august la graniţa româno – ucraineană, poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să recurgă la armamentul din dotare. Potrivit Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Brodina au observat, marţi seară, în apropierea frontierei, două persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

Cele două persoane au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, dar acestea au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă profitând de întuneric şi terenul împădurit. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de armă în plan vertical şi le-au reţinut pe cele două persoane.

În zona unde au fost reţinuţi cei doi, care sunt cetăţeni ucraineni, s-au descoperit peste o sută de colete care conţineau aproximativ 70.000 pachete de ţigări de diferite mărci de provenienţă ucraineană – Jin Ling şi Monte Carlo – şi, rspectiv, din Republica Moldova – Doina şi Winston. Cei doi sunt cercetaţi pentru trecere ilegală şi contrabandă în formă agravantă. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 600.000 lei, a fost reţinută.

Potrivit ofiţerului de relaţii publice al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch – Seriţan, este vorba de cea mai mare captură de ţigări de contrabandă din acest an, cea de-a doua fiind făcută cu câteva luni în urmă, în zona Frătăuţilor, tot în urma unei acţiuni de urmărire şi în care s-au tras focuri de armă. La aceea dată, captura de ţigări de contrabandă a fost estimată, iniţial, la numai 200.000 de lei iar numărul persoanelor reţinute a fost, pentru început, de două, alte două reuşind să scape dar fiind identificate în timp ce încercau să treacă în Ucraina prin Vama de la Siret, ca şi cum ar fi cetăţeni oneşti.

Cele mai citite

Ucraina a atacat teritoriul Rusiei cu rachete americane

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene,...

VIDEO. Show-ul “Românii au talent” a fost câștigat de Cristian Ciaușu

Cristian Ciauşu, un talentat tânăr de 14 ani care cântă la nai, a triumfat în finala sezonului 14 al emisiunii „Românii au talent” difuzată...

Guvernul Ciolacu Prelungește Plafonarea Prețurilor la Energie până în 2025

Protecția Consumatorilor Români În Fața Volatilității Pieței Energetice Creșterea prețurilor la energie a fost una dintre principalele cauze ale inflației în multe țări. România a...
Ultima oră
Pe aceeași temă