17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialTeroriştii s-au mutat pe Twitter. Vezi ce mesaje postează!

Teroriştii s-au mutat pe Twitter. Vezi ce mesaje postează!

Teroriştii fac propagandă pe Twitter. Acest fapt i-a cauzat serviciului de micro-blogging o serie de probleme în acest weekend, după ce un grup israelian a ameninţat că va da Twitter în judecată din cauza faptului că permite organizaţiilor teroriste să se folosească de serviciile sale. „Ne-a atras atenţia faptul că Twitter este disponibil pentru organizaţiile teroriste”, a declarat directorul Centrului Juridic Israelian Shurat HaDin, Nitsana Darshan-Leitner, conform publicaţiei americane The Atlantic Wire. „Vă informăm că acest lucru este ilegal şi îi expune pe cei responsabili atât la urmărirea penală, cât şi la răspunderea civilă pentru faptele lor”.

Despre ce vorbesc teroriştii pe Twitter?

Hezbollah

Una dintre vedetele Twitter ale organizaţiei teroriste cu baza în Liban este contul al-Manar News (@almanarnews) care are aproape 8000 de adepţi şi un flux constant de tweet-uri cu link-uri către site-ul de ştiri în limba arabă. Contul este foarte activ, fiind axat pe ştiri şi propagandă în limba engleză, arabă şi persană.

Hamas

Contul @AlqassamBrigade, aflat sub controlul Hamas, are doar 2840 de adepţi, însă actualizează frecvent opinii şi link-uri către site-ul de ştiri Al-Qassam. Un tweet recent a făcut o trimitere către povestea unui atac aerian asupra Fâşiei Gaza, efectuat de către „forţele de ocupaţie israeliene”. Alte tweet-uri comemorau împlinirea a trei ani de la „atacurile sioniste asupra Făşiei Gaza” şi făceau trimiteri către articole despre coloniştii israelieni care au atacat o moschee şi au desenat pe ea „graffiti rasiste”.

Talibanii

După cum nota The Telegraph în decembrie 2011, Twitter a respins, constant, cererile de închidere a conturilor administrate de către talibani, deoarece aceştia nu sunt consideraţi ca fiind o organizaţie teroristă de către Departamentul de Stat al SUA. În general, talibanii se mândresc cu succesele în faţa invadatorilor şi denigrează Guvernul, pe care îl consideră o marionetă.

În noimebrie 2011, CNN a relatat un schimb de replici între contul afiliat talibanilor, @ABalkhi, şi contul biroului de presă al Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate, @ISAFmedia, pe marginea declaraţiilor conform cărora NATO a angajat mercenari afgani.

@Abalkhi s scris: „@ISAFmedia, oficialii voştri au recunoscut, neghiobilor neghiobilor”

@ISAFmedia a replicat: “Neghiobilor neghiobilor? Cât de elevat devine dialogul. Fiţi atenţi: Nimeni nu vă ia în serios. Tot ce tastaţi este greşit. Pur şi simplu. Tăceţi.”

Răspunsul din partea @Abalkhi nu s-a lăsat aşteptat: „De aceea te-au ales pentru acest job. Dacă nu aş fi fost aici, tu nu ai fi avut un loc de muncă.”

Al Shabaab

Contul de Twitter @HSMPress are aproape 8000 de adepţi, iar mesajele sunt scrise, în întregime, în limba engleză. „Cu instituţia islamică Shari’ah, nu a existat nici o ucidere în afara legii în Baladweyne, de când mujahedinii au capturat oraşul în 2009″, au scris utilizatorii somalezi ai contului.

Cele mai citite

Gheorghe Dincă, afirmații tulburătoare: “Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut!”

Gheorghe Dincă, cunoscut ca „Monstrul din Caracal”, încearcă să obțină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare....

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea...
Ultima oră
Pe aceeași temă