27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăPoliticăNicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare,...

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea de termoficare, achiziţionarea a 250 de noi tramvaie şi panouri digitale în 968 de staţii STB.

“Vom ajunge în 2028 ca jumătate din reţeaua principală de termoficare să fie înlocuită, iar proiectele în curs vizează partea cea mai afectată a reţelei. Există finanţare şi contracte de execuţie semnate pentru mare parte din lungimea vizată”, a precizat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PMB.

Alte obiective sunt: instalarea a 20 de centrale care să deservească puncte termice cu funcţionare deficitară, realizarea a 50% din sistemul SCADA de automatizare a punctelor termice şi realizarea a 50% din proiectul contorizării inteligente în scările blocurilor (sub rezerva finanţării din Fondul de Modernizare). În acest sens, au fost întocmite studiile de fezabilitate şi au fost depuse cereri de finanţare în valoare totală de 247 de milioane de euro.

Edilul general îşi propune să obţină finanţare în vederea înlocuirii altor 200 km reţea principală termoficare. Pentru acest obiectiv, compania municipală Termoenergetica a întocmit un studiu de fezabilitate, iar valoarea proiectului este de circa 400 milioane euro fără TVA.

O altă ţintă este achiziţionarea a 250 de tramvaie noi, după ce Consiliul General a aprobat studiul de oportunitate pentru această investiţie în valoare de 4,3 miliarde lei.

“Am avut discuţii preliminare cu BEI şi cu Banca Mondială pentru cofinanţarea acestei investiţii. Finanţarea de 300 milioane euro obţinută de la BEI se referă inclusiv la tramvaie. (…) Aşteptăm deschiderea aplicaţiilor Programului Operaţional Regional pentru finanţarea din fonduri europene, condiţie pentru accesarea cofinanţării”, a precizat edilul general.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Aur pentru Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 1.000 metri la Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria, câștigând medalia de aur în proba...

S-au împlinit 135 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

Cu prilejul comemorării a 135 de ani de la trecerea sa în neființă, poetul Mihai Eminescu a fost omagiat la mormântul său din Cimitirul...

Rusia – Ucraina, ziua 843: Putin declară câți militari ruși luptă în Ucraina

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că aproximativ 700.000 de militari ruşi participă în prezent la ofensiva din Ucraina. 'Avem aproape 700.000 bărbaţi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă