22.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialTensiuni în Crimeea. Manifestaţii pro şi contra noii puteri de la Kiev,...

Tensiuni în Crimeea. Manifestaţii pro şi contra noii puteri de la Kiev, în faţa parlamentului regional

Manifestaţii tensionate au loc, miercuri, în Crimeea, sudul Ucrainei, după ce atât susţinătorii, cât şi contestatarii noii puteri de la Kiev s-au adunat în faţa Parlamentului regional de la Simferopol, relatează presa occidentală, citată de Mediafax. 

Potrivit deschide.md, forţele de ordine nu despart cele două categorii de demonstranţi, ci doar încearcă să apere sediul parlamentului. Anterior, un cordon de poliţişti separa cele două grupuri. Tătarii crimeeni au anunţat că vor rezista oricărei tentative de secesiune orchestrată de forţele politice proruse.

Cele două manifestaţii au loc în timp ce Parlamentul regiunii urmează să se întrunească şi să discute, cel mai probabil, despre statutul Crimeei. Peninsula, unde etnicii ruşi sunt majoritari, a fost transferată Ucrainei în 1954.

Schimbarea Guvernului de la Kiev a ridicat semne de întrebare cu privire la viitorul bazelor navele ruseşti din portul Sevastopol din Crimeea. Majoritatea experţilor consideră că noua conducere nu va exercita presiuni pentru retragerea flotei ruseşti, acest lucru putând ameninţa şi mai mult stabilitatea internă a ţării, precum şi relaţiile fragile ale acesteia cu Rusia.

Anterior, preşedintele interimar al Ucrainei şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la pericolul separatismului după îndepărtarea de la putere a lui Ianukovici.

Cele mai citite

Marea Britanie și-a demis ambasadorul din Mexic pentru o glumă cu o armă de asalt

Ambasadorul Marii Britanii în Mexic a fost concediat după ce a îndreptat o armă semi-automată spre un angajat local al ambasadei, potrivit spotmedia.ro. Un clip...

Evenimente de Ziua Copilului în București

Numeroase evenimente au fost pregătite pentru copii, în Bucureşti, cu ocazia zilei de 1 Iunie, printre care "Porţi deschise" la Camera Deputaţilor, o nouă...

De azi încep sancțiunile pe e-Factura

Nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional RO e-Factura se sancţionează conform Legii 296/2023, iar amenzile variază între 1.000...
Ultima oră
Pe aceeași temă