38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie și-a demis ambasadorul din Mexic pentru o glumă cu o...

Marea Britanie și-a demis ambasadorul din Mexic pentru o glumă cu o armă de asalt

Ambasadorul Marii Britanii în Mexic a fost concediat după ce a îndreptat o armă semi-automată spre un angajat local al ambasadei, potrivit spotmedia.ro.

Un clip postat pe rețelele de socializare îl arată pe Jon Benjamin țintind cu pușca de asalt un coleg mexican.

Ulterior, ambasadorul a fost înlăturat de la post, scrie The Guardian.

Benjamin nu a comentat până acum despre ceea ce pare să fi fost o glumă deplasată.

Biroul pentru Afaceri Externe de la Londra nu a făcut niciun anunț oficial despre poziția lui Benjamin. Dar el nu mai figurează ca ambasador în Mexic pe site-ul oficial al guvernului, care spune că a fost în post „între 2021 și 2024”, atrage atenţia BBC.

Guvernul de la Londra a declarat sec pentru FT: „Suntem la curent cu acest incident și am luat măsurile corespunzătoare”.

Financial Times precizează că Jon Benjamin se afla într-o călătorie oficială în Durango și Sinaloa, două state cu grupuri puternice de crimă organizată, când a avut loc incidentul, în luna aprilie.

L-au prins cu mâța-n sac! Motivul caraghios pentru care un ambasador și-a dat demisia

Imagini filmate de camerele video la 26 octombrie şi publicate la începutul lui decembrie îl arată pe ambasador strecurând o carte într-un jurnal în timp ce se plimba prin cunoscuta librărie El Ateneo Grand Splendid, considerată una dintre cele mai frumoase din lume şi situată într-un fost teatru.

Reţinut de supraveghetori, diplomatul a încercat să se justifice arătând mai multe bonuri, dar niciunul nu corespundea cărţii furate, o biografie a aventurierului veneţian şi celebrului seducător Giacomo Gasanova, scrisă de universitarul francez Guy Chaussinand-Nogaret şi având preţul de 640 de pesos argentinieni (circa 9 euro).

Ambasadorul se află în prezent sub “tratament neurologic”, a scris pe Twitter ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, care i-a urat “însănătoşire grabnică”.

Potrivit presei mexicane şi argentiniene, Ricardo Valero, 77 de ani, suferă de o tumoare cerebrală care îi afectează comportamentul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă