24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialTariceanu, arbitru intre grupurile rivale din PNL Bihor

Tariceanu, arbitru intre grupurile rivale din PNL Bihor

Conducerea PNL Bihor este acuzata de mai multi membri suspendati ai filialei ca ar fi facut presiuni asupra presedintelui Consiliului de Onoare si Arbitraj, Gheorghe Olah, ca acesta sa rezolve in favoarea liderilor de la judet contestatiile inaintate de cei inlaturati din partid si de Biroul Permanent Local (BPL) Oradea. Acesta a fost dizolvat de Delegatia Permanenta Teritoriala (DPT) a PNL Bihor.
Scandalul a izbucnit, insa, inainte cu doar o zi de vizita de astazi a presedintelui partidului, premierul Calin Popescu-Tariceanu, la Oradea. Liderul de la Bucuresti va participa la o sedinta cu sefii de filiale Transilvania, iar discutiile se vor referi la pozitia formatiunii politice cu privire la programul platformei.
Gheorghe Olah a declarat, ieri, ca i s-a “sugerat” de conducerea filialei cum sa rezolve contestatiile depuse de catre cinci liberali ce au fost suspendati din partid pentru un an, precum si contestatia BPL Oradea, dizolvat pentru lipsa de activitate.
“In calitate de presedinte al Consiliului de Onoare am avut ocazia sa vad cateva contestatii. Pe cea a lui Viorel Lascu am reusit sa o citesc si era foarte clar faptul ca aceasta era intemeiata. Am decis, insa, sa numesc alti trei membri care sa se ocupe de aceasta problema, avand in vedere si faptul ca eu am avut activitate destul de episodica in partid si din considerente morale”, a spus Olah.
Liberalul a adaugat ca avand in vedere ca a ajuns presedinte al comisiei ca urmare a sustinerii sale de catre presedintele PNL Bihor, deputatul Cornel Popa, a considerat ca nu este in masura sa judece contestatiile respective. “Cu toate ca nu avea dreptul, Popa a fost cel care l-a propus pe Gheorghe Olah ca si presedinte al Comisiei de Arbitraj. In final el a fost ales, insa la propunerea presedintelui”, a afirmat Emil Chirila, unul dintre membrii suspendati din partid.

Suspendat, dar in partid

La randul sau, presedintele PNL Oradea, Gavril Grebenisan, a dezvaluit ca desi membrii DPT nu au votat excluderea sau suspendarea sa din functia de presedinte al organizatiei locale, conducerea filialei incearca sa induca aceste idei membrilor partidului. “Eu am primit o adresa in care eram anuntat ca a fost dizolvat Biroul Permanent Local, insa intr-un alt document intern, pe care l-am obtinut foarte greu, este mentionat ca si eu as fi fost suspendat. Ceea ce nu este posibil. Conform statutului, presedintele nu este suspendat in momentul dizolvarii Biroului Permanent, ci doar separat. Iar la Delegatia Permanenta Teritoriala nu a fost vorba nici o clipa de suspendarea mea. S-a propus excluderea mea din partid, dar in realitate au fost peste 60 la suta de voturi impotriva”, a mai spus Grebenisan. “Ceea ce au facut ei este un fals”, a adaugat acesta.
Gavril Grebenisan si restul membrilor suspendati din PNL au anuntat ca vor incerca sa discute astazi cu presedintele Calin Popescu-Tariceanu cu privire la problemele din partid. “Problema e ca de la Tariceanu se promoveaza un anumit comportament si este greu de crezut ca va fi sensibil la problemele noastre”, a spus, insa, Gheorghe Olah.
In alta ordine de idei, membrii suspendati si sustinatori ai Platformei liberale intemeiate de Theodor Stolojan si Valeriu Stoica sunt curiosi care va fi pozitia presedintelui Cornel Popa cu privire la sustinerea programului platformei. “Suntem curiosi daca liderii care se intalnesc maine cu Tariceanu vor reprezenta vocea filialelor. Teoretic, inainte de o astfel de o astfel de intalnire trebuiau consultati membrii fiecarei organizatii. Noi nu stim sa fi fost o astfel de consultare”, a spus, la randul sau, Miron Pop, unul dintre sustinatorii platformei in Bihor.
Presedintele PNL Bihor nu a putut fi contactat pentru a raspunde acuzatiilor aduse la adresa sa.

Cele mai citite

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...
Ultima oră
Pe aceeași temă