25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialSute de hectare de teren au ars în Caraş-Severin, un pădurar suferind...

Sute de hectare de teren au ars în Caraş-Severin, un pădurar suferind arsuri

Sute de hectare de teren agricol şi vegetaţie uscată au ars în judeţul Caraş-Severin, în timpul acţiunilor de stingere a incendiilor un pădurar suferind arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului.

Un reprezentant al Biroului de relaţii mass-media din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, plutonierul major Sorin Mezin, a declarat, luni, că peste o sută de pompieri din cadrul ISU Caraş-Severin şi Mehedinţi participă la stingerea unor incendii care au izbucnit în tot judeţul şi care au afectat, în noaptea de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni, peste 250 de hectare de teren agricol şi vegetaţie uscată, scrie Mediafax.

El a precizat că, în timpul operaţiunilor de stingere a incendiilor, un pădurar a fost surprins de flăcări şi a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, în special pe mâini şi pe picioare, fiind transportat de urgenţă la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Timişoara.

Mezin a spus că, luni după-amiază, în Caraş-Severin a început să plouă, ceea ce va ajuta la stingerea ultimelor focare de incendiu.

Potrivit acestuia, din primele cercetări reiese că incendiile au fost declanşate intenţionat de persoane care încercau să igienizeze terenurile agricole şi, din cauza secetei şi a vegetaţiei uscate, flăcările s-au extins.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mehedinţi cpt. Gabriel Ivănuş, incendiul a izbucnit duminică seară, în jurul orei 19:00, când mai mulţi pompieri din cadrul Detaşamentului Orşova au fost trimişi să participe la operaţiunea de stingere a focului împreună cu forţele ISU Caraş-Severin, operaţiunile fiind întrerupte în timpul nopţii şi reluate luni dimineaţă.

Conform sursei citate, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 10-15 hectare, fiind afectate vegetaţia uscată şi litiera pădurii de foioase,

Ivănuş a mai precizat că pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Mehadia care a suferit arsuri în timpul intervenţiei de stingere a incendiului a fost transportat la un spital din Caraş-Severin.

Deocamdată, incendiul nu a afectat coronamentul arborilor din pădurea de foioase din Parcul Naţional Domogled

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

93.000 de companii au beneficiat de finanţare prin intermediul programului IMM Invest

Un număr de 93.000 de companii au beneficiat, până în prezent, de finanţare prin intermediul programului IMM Invest, începând cu 1 iunie 2020, a...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...
Ultima oră
Pe aceeași temă