23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialSUA au decretat marţi sancţiuni împotriva a 12 cetăţeni ruşi, în dosarul...

SUA au decretat marţi sancţiuni împotriva a 12 cetăţeni ruşi, în dosarul decesului juristului Serghei Magniţki

SUA extind "lista Magniţki", adoptând noi sancţiuni împotriva a 12 cetăţeni ruşi implicaţi în cazul morţii în detenţie, la Moscova, a juristului rus Serghei Magniţki, relatează Mediafax.

Departamentul de Stat american şi cel al Trezoreriei au întocmit o listă de 12 persoane ale căror conturi în Statele Unite vor fi îngheţate şi a căror prezenţă pe teritoriul american este interzisă, potrivit unor comunicate.

Astfel, Washingtonul a extins o listă pe care figurează deja 18 oficiali ruşi, acuzaţi că ar fi implicaţi în cazul morţii lui Magniţki.

Printre persoanele adăugate recent pe această listă se numără Larisa Litvinova, directorul spitalului de pe teritoriul închisorii şi medicii Dimitri Katrov şi Alexandra Gauss.

Jurist în cadrul unui cabinet de avocatură american de la Moscova, Serghei Magniţki a denunţat o vastă fraudă financiară, în valoare de 5,4 miliarde de ruble (130 de milioane de euro), organizată de oficiali din cadrul poliţiei şi fiscului rus, în detrimentul fondului de investiţii occidental Hermitage şi statului rus. El a fost, la rândul său, acuzat de fraudă fiscală şi arestat.

Dosarul Magniţki a afectat relaţiile dintre Moscova şi Washington.

La sfârşitul lui 2012, Rusia a interzis adoptarea de copii ruşi de către americani, ca răspuns la publicarea în Statele Unite a "listei Magniţki".

Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...
Ultima oră
Pe aceeași temă