16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialSteaua CSM EximBank Bucureşti, din nou pe prima scenă a baschetului românesc

Steaua CSM EximBank Bucureşti, din nou pe prima scenă a baschetului românesc

Steaua Baschet, nou promovată în Liga Naţională de Baschet, a încheiat un parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi cu EximBank, acord menit să readucă secţia de baschet a clubului Steaua, de 21 de ori campioană naţională, în elita acestui sport, atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

În urma asocierii cu clubul CSM Bucureşti şi având susţinerea EximBank, echipa va evolua pe prima scenă a baschetului românesc sub denumirea Steaua CSM EximBank Bucureşti.

Meciurile echipei vor avea loc în continuare la Sala Regimentului de Garda Mihai Viteazu, culorile vor fi roşu-albastru, iar rezultatele obţinute vor fi trecute în palmaresul CSA Steaua Bucureşti, secţia de baschet. Managementul va fi asigurat în continuare de Virgil Stănescu, în calitate de preşedinte, şi de Adrian Voinescu şi Victor Paicu – vicepreşedinţi.

EximBank, o bancă ce se implică de peste 20 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, s-a decis să contribuie şi la dezvoltarea performanţei sportive la cel mai înalt nivel.

“Am decis să ne implicăm în acest proiect pentru că EximBank este constant preocupată de susţinerea valorilor româneşti şi a performanţei, iar acest proiect le conţine pe ambele. Steaua este unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti, una dintre valorile autohtone, poziţie pe care a cucerit-o prin performanţă. Suntem convinşi că, având EximBank alături, Steaua va redeveni lider în baschetul românesc”, a spus Traian Halalai, preşedintele EximBank.

Principalul obiectiv al acestui parteneriat este crearea unei echipe care să reprezinte, cu succes, atât Bucureştiul, în competiţiile naţionale, cât şi România, în competiţiile internaţionale, dar şi popularizarea baschetului în rândul copiilor şi tinerilor.

”Eforturile comune ale CSA Steaua Bucureşti– emblemă a performanţei în ultimele decenii – şi ale CSM Bucureşti– emblemă a municipalităţii bucureştene, vor aduce printr-un management sportiv performant rezultatele sportive atât de mult aşteptate de iubitorii baschetului din Bucureşti. În plus,

baschetul poate deveni o punte de lansare pentru mulţi copii, mai ales că programul de promovare a educaţiei prin sport şi evenimentele de selecţie din lunile septembrie şi octombrie care vor fi organizate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti vor alinia la startul viitoarelor competiţii juvenile de baschet bucureştean, circa 1.500 de elevi care vor fi legitimaţi în cadrul centrului de copii şi juniori Steaua CSM Bucureşti”, a spus prof. Constantin Căliman, director general CSM Bucureşti.

Steaua Baschet îşi propune să continue programele de dezvoltare şi de promovare, urmând ca entitatea nou înfiinţată să aibă şi o echipă secundă care se va numi Steaua CSM Bucureşti şi care va evolua în Liga I.

“Acest parteneriat îşi propune, pe lângă realizarea unor performanţe deosebite de către echipa profesionistă, crearea unui adevărat fenomen baschetbalistic. Vor fi derulate programe de fidelizare a suporterilor, precum şi de popularizare a baschetului în rândul copiilor şi tinerilor, unele dintre aceste programe fiind deja începute încă din sezonul precedent”, a spus Virgil Stănescu.

El a adăugat că Steaua CSM EximBank Bucureşti îşi doreşte să se axeze la nivelul echipei profesioniste pe jucători români, care vor alcătui nucleul echipei.

Primele două transferuri realizate în această vară reprezintă două vârfuri de generaţie – Adrian Tudor şi Mihai Paul, jucători cu prezenţe constante în naţionala de baschet a României şi având în palmares mai multe titluri naţionale.

De asemenea Steaua CSM EximBank Bucureşti va beneficia în sezonul 2013-2014 şi de prezenţa pe teren a preşedintelui Virgil Stănescu, care a anunţat prelungirea carierei de sportiv profesionist cu încă un sezon.

Din lotul cu care Steaua a promovat în Liga Naţională de Baschet vor rămâne în cadrul proiectului următorii jucători: Radu Paliciuc, Milos Petkovic, Ionel Dodoc, Ghiţă Balmuş, Cosmin Albu şi Vladimir Biasutti.

Cele mai citite

MAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunțat, sâmbătă, că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, potrivit gandul.ro. MAE informează...

Emmanuel Macron va fi în vizită în Germania pentru trei zile. Tema întâlnirii este parteneriatul central al UE, cel franco-german

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi Brigitte Macron urmează să efectueze o vizită de stat în Germania, începând de duminică şi până marţi - programată...

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...
Ultima oră
Pe aceeași temă