16 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE 18.00: Starea răniţilor de la Colectiv, la şase zile de la...

UPDATE 18.00: Starea răniţilor de la Colectiv, la şase zile de la incendiu

UPDATE 18.00: Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat, joi seară, că numărul răniților grav și critic este aproximativ 80, iar starea lor ”evoluează de la oră la oră”. 

Bănicioiu a mai spus că în spitale este ”aceeași mobilizare”. 

Intervențiile asupra victimelor se ridică,până acum, la aproximativ 100 de milioane de euro. 

UPDATE: În spitalele din Capitală sunt internate, joi, 130 de persoane rănite în urma incendiului din clubul Colectiv, dintre care 83 sunt în stare critică şi gravă, potrivit ultimei situaţii transmise de Ministerul Sănătăţii, scrie Mediafax.

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătății, dintre cei 130 de răniţi în urma incendiului, la Spitalul de Arși sunt internaţi 25, la Spitalul “Bagdasar-Arseni” – 21, la Spitalul “Grigore Alexandrescu” – 7, la Spitalul “Sfântul Ioan” – 7, la Spitalul Elias – 14, la Spitalul Militar Central – 12, la Spitalul “Sfântul Pantelimon” – 4, la Spitalul de Urgență Floreasca – 14, la Spitalul Universitar – 18, la Spitalul “Dimitrie Gerota” – 2 şi la Spitalul “Agrippa Ionescu” – 6 pacienți.

UPDATE: La Spitalul Floreasca, şase pacienţi se află în stare critică, unul în stare agravată şi cinci în stare staţionară, potrivit reprezentantului unităţii medicale.  

———-

Starea răniților în incendiul izbucnit vineri în clubul Colectiv din Capitală, internați în spitalele Grigore Alexandrescu, Bagdasar Arseni, Sfântul Pantelimon și Sfântul Ioan, este staționară, potrivit reprezentanților unităților medicale, scrie Agerpres. 

Starea celor 21 de pacienți internați la Spitalul Bagdasar Arseni este staționară, după cum a declarat medicul Florin Bica, purtător de cuvânt.

“Nu s-a schimbat nimic. În primul rând, nu s-a schimbat nimic în rău. Situația rămâne staționară. De ieri au început grefările cu piele. Sunt internați 21 de pacienți, dintre aceștia șase pe secție, 15 în reanimare”, a afirmat Bica.

La rândul său, medicul Carmen Giuglea de la Spitalul Sfântul Ioan a informat că și starea pacienților din această unitate medicală este una staționară, nefiind externat niciun rănit.

Miercuri se aflau la Sfântul Ioan cinci răniți în stare gravă, iar alți doi cu o stare generală bună.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a afirmat că nu a apărut nicio modificare în ceea ce privește starea de sănătate a pacienților internați. “Au fost trei pacienți operați. Doi pacienți sunt intubați în stare mai gravă și fata care este doar la pansament. În total șase pacienți. Doi în stare critică”, a susținut medicul.

Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon, Gheorghe Popescu, a declarat  că doi pacienți sunt în continuare în stare critică, iar alți doi în stare bună.

“Au fost grefe puse, auto-grefe. Au venit doi medici de la Spitalul de Arși, un medic estetician de la Spitalul de Urgență Floreasca. Doi pacienți sunt în stare critică, doi stare bună, merg excelent pentru că nu au avut afecțiuni pulmonare în urma incendiului”, a explicat managerul.

 

 

 

 

Cele mai citite

Ciolacu și Ciucă vizitează împreună Salonul de armament BSDA de la Băneasa. Premierul susține că a repornit industria de apărare

Premierul Marcel Ciolacu susține că, sub mandatul actualului guvern, pe care îl conduce, industria românească de apărare și-a repornit activitatea. Majoritatea fabricilor din acest...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă