32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialSpecializari in informatica la Penitenciarul Bistrita

Specializari in informatica la Penitenciarul Bistrita

Fostul director al societatii de termoficare din Bistrita, Mircea Puni, condamnat, in urma cu doi ani, la 6 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, tine cursuri de initiere in operarea pe computer pentru detinutii din Penitenciar, unde este incarcerat si el.
Puni a fost ales formator de reprezentantii Organizatiei “Cercetasii bistriteni”, care au tinut cont de experienta sa ca si manager de firma care a utilizat in munca lui si computerul. Alti 3 detinuti au mai obtinut calitatea de “formator” si, timp de 3 luni, i-au invatat pe 16 condamnati sa opereze pe calculator.
“N-a fost deloc greu pentru mine si nici pentru colegii mei care au invatat de la mine sa opereze pe calculator. Sunt cateva notiuni pe care le-au asimilat repede si tuturor le-a placut fiindca au avut sansa sa-si ocupe timpul care trece greu in penitenciar, dar sa si invete ceva util”, a declarat Puni. Pentru prestatia sa din prima serie de cursanti, el va mai fi desemnat sa se ocupe si de alti detinuti care vor invata meseria de operator pe computer in urmatoarele 3 luni.
Proiectul, initiat de “Cercetasii bistriteni”, se bucura de sprijinul Penitenciarului cu Regim Inchis Bistrita, dar si de al Inspectoratului Scolar Judetean.
La finalul perioadei de pregatire, cei inchisi sunt testati si primesc o diploma.
Fostul director al firmei de termoficare din Bistrita, Mircea Puni, arestat de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice a fost condamnat, in mai 2004, la o pedeapsa de 6 ani de inchisoare. El a fost gasit vinovat ca ar fi luat 20.000 de euro mita pentru a da castig de cauza unei firme care a participat la o licitatie pe care dorea sa o castige, respectiv 40.000 de euro de la o persoana fizica interesata sa concesioneze, prin firma sa, creantele “Proditerm” SA.
Magistratii l-au mai condamnat pe Puni si pentru abuz in serviciu intrucat a fost gasit vinovat de semnarea a trei contracte de cesionare de creante fara acordul AGA si fara a oferi conducerii firmei informatii despre societatea cu care s-a semnat documentul. Ca urmare “Proditerm” a inregistrat pierderi de peste 1 miliard de lei vechi cu care s-a constuit parte civila in proces.

Cele mai citite

Summitul de pace al lui Zelenski, eșuat

La invitația lui Volodimir Zelenski, într-o stațiune alpină din munții elvețieni, s-a desfășurat un „summit al păcii,” cu participarea a 90 de state. După...

Vladimir Putin a demis patru miniștri adjuncți ai Apărării. Pentru a ocupa unul dintre posturile vacante, președintele și-a numit o rudă

Președintele rus Vladimir Putin a demis patru miniștri adjuncți ai Apărării și a numit o rudă, Anna Tsivileva, pentru a ocupa unul dintre posturile...

UE cere Chinei să înceteze să mai încalce drepturile omului

Uniunea Europeană a reiterat apelurile adresate Chinei de a pune capăt încălcărilor drepturilor omului, după ce o delegație a UE a vizitat Tibetul și...
Ultima oră
Pe aceeași temă