24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialŞomerii necalificaţi, cele mai mari şanse la angajare

Şomerii necalificaţi, cele mai mari şanse la angajare

Un sfert din totalul posturilor disponibile în judeţele Constanţa şi Tulcea sunt pentru persoane care nu au nici un fel de calificare. Cele mai multe joburi sunt oferite în agricultură.

În ultima săptămână din iunie,  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa a pregătit pentru şomerii înregistraţi o ofertă a posturilor vacante cu 262 de locuri de muncă. Până la 1 iulie a.c., persoanele din judeţ fără job au la dispoziţie slujbe în comerţ, agricultură, construcţii, servicii hoteliere. Se remarcă numărul crescut de locuri de muncă din agricultură: există 100 de posturi pentru muncitori necalificaţi în acest sector. Totodată, mai multe firme din Constanţa oferă posturi de director comercial, director vânzări, manager, agent comercial, casier, vânzător (45), lucrător comercial sau manipulant mărfuri. De asemenea, patronii în construcţii au nevoie de zidar pietrar, dulgher restaurator sau de faianţar. Deşi sezonul estival a început de două săptămâni, angajatorii din domeniul hotelier şi al alimentaţiei publice care au organigrama incompletă au apelat la AJOFM în acest sens. Astfel, încă se mai caută bucătari, pizzar, barmani, ospătari şi ajutor de ospătar, cameriste. Şomerii cu studii superioare au şi de această dată un număr redus de posturi la care pot opta: consilieri economici (2), inginer căi ferate, drumuri şi poduri (1), agent de asigurări (10).

În această săptămână, în judeţul Tulcea sunt disponibile 148 de locuri de muncă. Societăţile comerciale cu profil industrial angajează forţă de muncă calificată, meseriile în care se fac angajări se schimbă de la o săptămână la alta, iar deficitul de forţă de muncă în anumite domenii de activitate se acutizează. Unităţile industriale  din judeţul Tulcea, după ce au angajat masiv sudori şi electricieni, acum acordă locuri de muncă pentru ingineri metalurgi, mecanici, dar  şi pentru meseriaşi, cum ar fi mecanici şi electromecanici. În construcţii sunt locuri de muncă pentru instalatori, faianţari şi zidari. 

Se caută angajaţi în domeniul serviciilor

O noutate pe piaţa forţei de muncă din judeţul Tulcea este că se fac angajări masive în domeniul serviciilor. În această săptămână sunt oferite pentru  angajare zeci de locuri de muncă pentru agenţi comerciali, pentru asigurări, agenţi imobiliari, lucrători comerciali, contabili şi gestionari. Deficitul de forţă de muncă din unităţile turistice din Delta Dunării se amplifică. Sunt oferite în continuare pentru angajare zeci de locuri de muncă pentru bucătari, ospătari, barmani şi cameriste.

Patronii firmelor de construcţii au oferit spre angajare joburi pen-tru muncitori pe care urmează să-i califice la locul de muncă.

Cele mai citite

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

București: Prins de jandarmi cu peste 400 de punguțe de heroină

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat...

Remiză spectaculoasă între Bologna și Juventus! „Bătrâna Doamna” a revenit de la 0-3

Bologna şi Juventus Torino au oferit cel mai spectaculos meci al etapei a 37-a din Serie A, după ce au remizat, scor 3-3. Bologna...
Ultima oră
Pe aceeași temă