21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSomalia: Cel puţin 15 morţi, în urma unui atac comis de al-Shabab

Somalia: Cel puţin 15 morţi, în urma unui atac comis de al-Shabab

Cel puţin 15 persoane au fost ucise, marţi, într-un atac comis în interiorul unei clădiri guvernamentale din capitala Somaliei de către membri ai grupării islamiste al-Shabaab, informează Mediafax.

Printre morţi se află trei copii, trei mlitari somalezi, un militar din cadrul forţei Uniunii Africane (UA) şi cinci atacatori, a declarat un oficial somalez, adăugând că alte 20 de persoane au fost rănite.

Forţele somaleze de securitate şi militari UA au reuşit să reia controlul asupra clădirii în urma unui schimb de focuri care a durat aproximativ 30 de minute, a declarat, pentru DPA, un purtător de cuvânt al Ministerului Securităţii, Mohamed Yusuf.

Atacul asupra sediului Ministerului Educaţiei din capitala somaleză a început cu atac sinucigaş cu maşină-capcană, la intrarea în clădire, a declarat Mohamed Dahir, un ofiţer de poliţie.

Patru bărbaţi înarmaţi cu mitraliere, grenade şi veste de explozivi au intrat după aceea în clădire.

Atacul a fost revendicat de un purtător de cuvânt al-Shabaab, Sheikh Abdi’aziz Abu Mus’ab, pe postul de radio proinsurgent Andalus, prezentându-l drept o “operaţiune sfântă”.

Gruparea, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a comis o serie de atacuri asupra unor agenţii guvernamentale şi angajaţi guvernamentali în Somalia.

Al-Shabaab a comis atacul la două săptămâni după ce a asediat un hotel de lux din Mogadishu, omorând cel puţin 18 persoane.

Cele mai citite

FOTO. Un tânăr a murit și mai mulți copii au fost răniți, într-un accident între un autocar și un autoturism. Planul roșu, activat

Autorităţile din Vâlcea au activat, în această dimineaţă, Planul roşu după ce un autocar plin cu copii s-a izbit de un autoturism, răsturnându-se pe...

VIDEO. Miko Hughes, despre cum a jucat alături de Arnold Schwarzenegger și replica care l-a făcut celebru

Miko Hughes povestește despre cum a ajuns să rostească una dintre cele mai memorabile replici din istoria filmelor anilor '90, în momentul când avea...

Marcel Ciolacu e clar: “PSD va avea candidat la prezidențiale”

Într-un for statutar al Partidului Social Democrat, s-a decis că PSD va prezenta un candidat pentru funcția de președinte al României, a declarat sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă