24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialŞoferii din Bucureşti, FILMAŢI dacă încalcă regulile de circulaţie. Înregistrările vor fi...

Şoferii din Bucureşti, FILMAŢI dacă încalcă regulile de circulaţie. Înregistrările vor fi folosite ca PROBE

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti (PLMB) vă va monitoriza traficul din Capiitală, prin intermediul unui sistem audio-video. Înregistrările vor fi folosite ca probe, anunţă B365.ro.

PLMB a achiziţionat un obiectiv funcţional de supraveghere audio-video rutieră, în valoare de 2,099 milioane lei fără TVA. Este vorba de un obiectiv funcţional complex, de ultimă generaţie, pentru monitorizarea traficului rutier, compus din: 20 subsisteme car-video de mici dimensiuni pentru filmare din şi de pe autoturismele Dacia Duster ale PLMB, 10 subsisteme man-video pentru înregistrare audio-video din mişcare, un subsistem de stocare şi un subsistem de protecţie. Camerele vor fi furnizate de S.C. Prime Telecom.

“Utilizarea acestui sistem performant, combinată cu informarea susţinută a participanţilor la trafic despre noile măsuri tehnice aplicate, oferă certitudinea că se va ajunge la descurajarea comiterii de fapte generatoare de accidente rutiere, la schimbarea atitudinii conducătorilor auto şi, în final, la creşterea siguranţei rutiere”, spun reprezentaţii Poliţiei Locale.

Potrivit acestora, sistemul de monitorizare a traficului rutier permite înregistrarea de date care pot fi folosite la susţinerea unui caz în justiţie: identitatea utilizatorului, identitatea evenimentului, identitatea autovehiculului, data (ziua/luna/anul), timpul (ora /minutul) şi coordonatele GPS ale autovehiculului. Reprezentanţii PLMB estimează că astfel va scădea drastic numărul de contestaţii depuse în instanţă pentru sancţiunile date de agenţii de poliţie locală.

Sistemul de monitorizare a traficului rutier, achiziţionat de PLMB va fi pus în funcţiune la începutul lunii februarie.

În total, în ultimii doi ani, agenţii din cadrul Serviciului Circulaţie Rutieră au aplicat 5.864 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea legislaţiei rutiere.

Citeşte mai mult pe b365.realitatea.net

Cele mai citite

Europarlamentarul Eugen Tomac despre alegerile din România: “Un milion de voturi anulate și mii de procese verbale măsluite”

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, susține că la alegerile din 9 iunie 2024, în România s-au consemnat "un milion de voturi anulate și mii...

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...
Ultima oră
Pe aceeași temă