14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialSalonul de primavara al radiofonistilor

Salonul de primavara al radiofonistilor

Organizat de Fundatia Radio Romania, Salonul de primavara al radiofonistilor si-a deschis portile si in acest an, in ziua de Martisor. Dorinta si mesajul acestei "intamplari fericite", cum denumesc participantii, din redactiile Radio din intreaga tara,  aceasta expozitie de primavara, reprezinta o invitatie la cunoastere si comunicare, prin intermediul creatiei artistice, ca hobby.

Salonul de primavara, editia 2007, reuneste creatii de arta plastica, goblenuri, exponate de arta populara de colectie, arta ambientala. Alaturi  de radiofonistii din Bucuresti au participat cu lucrari si colegi de la studiourile teritoriale din Constanta, Tg. Mures si Timisoara.
In opinia unuia dintre expozanti, Gabriela Visan, de la Relatii Internationale din SSR, aceasta expozitie este un exercitiu de "estetica a umanului", deoarece imbogateste relatia colegiala, prin relevarea talentelor si a aspiratiilor extraprofesionale.

Sefii Radioului n-au venit la vernisaj

Entuziasmul expozantilor a fost umbrit de absenta nemotivata a sefilor, care, desi au primit invitatii la vernisaj, nu le-au onorat cu prezenta.
"Oamenii care creeaza emisiunile radiofonice sunt adevaratii oameni ai Radioului, nu cei care se succed in posturile de conducere", a spus dna Sofia Sincan, membra a Comitetului director al Fundatiei Radio Romania si principala organizatoare a Salonului. In opinia dnei Sincan, faptul ca radiofonisti din intreaga tara  participa la acest Salon este dovada faptului ca ei simt nevoia comunicarii si apropierii interumane, dincolo de simpla colegialitate. Si crede ca aceasta dorinta de cunoastere extraprofesionala se va materializa prin infiintarea unui club al radiofonistilor si chiar a unui cenaclu literar, care va reuni si alte talente decat cele din domeniul artelor plastice.
Cei care vor vizita Salonul de primavara de la Sala Radio vor fi placut surprinsi de talentul radiofonistilor si de varietatea formelor sub care se manifesta. De la aceasta sarbatoare colegiala nu a lipsit nici Ion Dula Giulvazeanu, radiofonist de la Timisoara, care a parasit, recent,  aceasta lume, dar pe care ceilalti nu l-au lasat deoparte si i-au adus tablourile in expozitie. Un gest care vorbeste de la sine, ca toata aceasta "happy happening" care este Salonul de primavara al radiofonistilor.

Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă