13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSacoşă cu 300 de milioane de lei vechi, furată din maşina unei...

Sacoşă cu 300 de milioane de lei vechi, furată din maşina unei mezelării

Şoferul autoutilitarei care distribuia preparate din carne în drum spre Gura Humorului, a lăsat portiera maşinii neasigurată.

În timpul în care acesta a coborât să lase ceva mezeluri la un magazin din Păltinoasa, hoţii au intrat în maşină şi au furat sacoşa în care se aflau aproape 300 de milioane de lei vechi, bani ce ar fi urmat să fie depuşi în bancă, la Humor.

Şoferul firmei Harald urma să fie supus ieri testului poligraf, pentru a se afla dacă lucrurile s-au întâmplat aşa cum a declarat el n patronul SC Harald Prod SRL, Ion Liteanu nu crede că îşi va putea recupera paguba.

Aproape 300 de milioane de lei vechi (30.000 RON) au fost sustraşi din autoutilitara aparţinând firmei Harald Prod SRL, condusă de un angajat care, în drum spre Gura Humorului unde trebuia să depună banii la bancă, s-a oprit la Păltinoasa, pentru a lăsa la un magazin câteva kilograme de mezeluri şi a lăsat portiera maşinii neasigurată, potrivit obiectivdesuceava.ro.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava suma respectivă se afla într-o sacoşă din plastic aşezată lângă scaunul şoferului. Poliţiştii Secţiei Rurale Păltinoasa au fost sesizaţi în cursul zilei de marţi de către administratorul SC Harald Prod SRL Măzănăeşti, Ion Liteanu, care a anunţat că din autoutilitara firmei, care era parcată în faţa unui magazin din Păltinoasa, a fost sustrasă o sumă importantă de bani.

Din primele cercetări s-a stabilit că, în cursul dimineţii de marţi, Mihai C., un şofer al societăţii comerciale respective a oprit autoutilitara în faţa unui magazin din satul Păltinoasa şi a intrat în incinta magazinului pentru a distribui marfă.

Şoferul a lăsat autoutilitara cu motorul pornit şi cu portiera stângă neasigurată în timpul livrării mărfii, având în autovehicul o sacoşă de plastic în care se aflau cei aproape 30.000 de lei pe care urma să îi depună la o unitate bancară din Gura Humorului. Şoferul s-a întors în maşină după zece minute şi a observat că sacoşa cu bani dispăruse din locul în care o pusese şi l-a anunţat telefonic pe administratorul firmei la care este angajat despre dispariţia banilor. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de “furt calificat”, în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Patronul SC Harald Prod SRL,Ion Liteanu, a confirmat necazul ce i s-a întâmplat, arătând că, fiind o firmă mică, nu îşi poate permite ca să închirieze firme de profil pentru transportul valorilor. Pe de altă parte, a avut mereu încredere în angajatul său, care ani în şir a transportat banii rezultaţi din încasări la bancă şi nu s-a întâmplat niciodată vreun incident. Pentru a se curma orice suspiciune, şoferul din maşina căruia au dispărut cele 300 de milioane de lei vechi la Păltinoasa, a fost de acord să fie supus aparatului poligraf (detectorul de minciuni). Rezultatele acestui test vor fi făcute publice în zilele următoare, iar poliţiştii speră ca în acelaşi interval să dea de urma hoţilor.

Dacă facem un raport între ultima cifră de afaceri declarată, cea aferentă anului 2010, de către societatea Harald Prod, se poate estima că banii dispăruţi odată cu sacoşa în care se aflau în autoutilitară, la Păltinoasa, reprezintă încasările firmei pe o jumătate de lună.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă